© G.F./Mayer van de Bergh

Beleef een dagje Antwerpen in 1600

400 jaar terugreizen in de tijd? Deze zomer kan het in Antwerpen. Tijdens de expo en het stadsparcours ‘Goddelijke interieurs’ stap je als bezoeker met beide voeten in de geschiedenis uit de tijd van Rubens.

In het Museum Mayer van den Bergh bieden prachtig geschilderde kerkinterieurs een unieke kijk op het dagelijkse leven van de 16de-17de eeuw. Deze tentoonstelling toont hoe de kerk werd gebruikt om te netwerken, te feesten, te bedelen, te treuren of te onderhandelen. De bevoorrechte getuige was de architectuurschilder; een fotograaf-avant-la-lettre.

De expo stopt echter niet aan de deuren van het museum. Een gratis app leidt de bezoeker door de Antwerpse straten langs een parcours van kerken en laat hem ervaren hoe die er eeuwen geleden uit zagen. De wandeling houdt niet alleen halt bij de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Carolus-Borromeuskerk en de imposante Sint-Jacobskerk, via 3D-technologie worden ook allang verdwenen kerken weer tot leven gebracht.

Met Goddelijke interieurs worden de poorten van de 17de-eeuwse kerken wagenwijd opengegooid en ontdekt u Antwerpen in de tijd van Rubens. Een ticket voor de tentoonstelling kost € 8 én geeft ook toegang tot alle kerken op het parcours. Met dit ticket bezoekt u ook de vaste opstelling van het Museum Mayer van den Bergh, waar de ‘Dulle Griet’ van Pieter Bruegel de Oude een niet te missen topstuk is.

Praktisch

  • Expo ‘Goddelijke interieurs. Stap binnen in kerken uit de eeuw van Rubens’
  • Van 17 juni t/m 16 oktober 2016, dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur; gesloten op maandag
  • Museum Mayer van den Bergh, Lange Gasthuisstraat 19, 2000 AntwerpenTickets: 8/6 euro
  • Toegankelijkheid: De tentoonstellingsruimte ligt op de eerste verdieping en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content