© BI

Belg vliegt liefst naar de zon in de herfstvakantie

Nog een weekje en het is herfstvakantie. En wat blijkt? De Belgen die dan op reis gaan, vliegen liefst van al naar de zon, zo tonen cijfers van toerismegroep TUI. Spanje is dé favoriete bestemming, gevolgd door Marokko en Egypte.

Ook tijdens korte vakanties worden vliegreizen populairder. Al een aantal jaren op rij stijgt de vraag met 10 pct. Het aanbod aan bestemmingen en de vluchtfrequentie breidt dan ook jaar na jaar uit.

De Spaanse zon blijft de favoriet. Liefst 54% van de reizigers kiest voor een zonzekere Spaanse bestemming. Egypte groeit opnieuw, maar dat heeft vooral te maken met de heropstart van de vluchten naar Luxor, waar de cruises op de Nijl starten. Na de versoepeling van het reisadvies naar Tunesië, is ook dat weer een populaire bestemming. Bij de citytrips blijft Barcelona meest geboekt, ondanks de recente onrust. Rome en Parijs vervolledigen de top 3. Londen en Lissabon de top 5.

Exotische bestemmingen als Mexico, Dominicaanse Republiek of Florida zijn populairder in de langere vakanties. Tijdens kortere vakantieperiodes blijven reizigers liever dichterbij. Dat heeft vooral te maken met de bereikbaarheid met de auto. Bij families met kinderen slaat een autovakantie het meest aan. Zowel België zelf als onze buurlanden Duitsland, Frankrijk en Nederland zijn in trek.

Het gemiddelde budget dat de Belg aan de herfstvakantie spendeert, blijft stabiel: € 1.100 per persoon voor vliegvakanties, € 500 voor autovakanties en € 250 voor een citytrip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content