© Getty Images/iStockphoto

Belgen trekken massaal naar Spanje tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomer blijft Spanje voor de Belg de topbestemming wat betreft vliegvakanties. Vooral de Balearen en de Canarische eilanden kunnen bekoren, zo blijkt vrijdag uit een rondvraag bij touroperators Jetair als Thomas Cook.

Bij Jetair boeken de meeste reizigers een vakantie in Spanje. Dit jaar vervolledigen Griekenland, Turkije, Portugal en de Dominicaanse Republiek de top vijf. “Tunesië is daar traditioneel ook in vertegenwoordigd, maar gezien het negatieve reisadvies valt het nu uit de boot”, zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Door het negatieve reisadvies naar Sharm-el-Sheikh is ook het aantal boekingen naar Egypte sterk teruggevallen.

Bij Thomas Cook is een gelijkaardige top vijf vast te stellen, maar de touroperator ziet ook een opvallende stijging van het aantal boekingen naar onder meer Macedonië en Bulgarije. “Dat succes is te verklaren door een uitstekende mix aan cultuur en natuur en een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding”, zegt woordvoerder Koen van den Bosch.

Bij de citytrips is Barcelona de absolute topbestemming. Beide touroperators zien een lichte terugval in de boekingen naar Parijs en Londen, de traditionele topbestemmingen. “Wellicht speelt daar de terreurdreiging”, zegt Vanhaelemeesch. “Daarnaast merken we ook dat reizigers bij citytrips minder de nadruk leggen op cultuur, maar meer voor gastronomie, shoppen en terrasjes kiezen.”

Wat betreft autovakanties blijven vooral onze buurlanden het goed doen, met Frankrijk op kop. Naar onze zuiderburen tekent Thomas Cook bovendien meer last minutes op als gevolg van het EK voetbal. “We zien namelijk een stijging van het aantal boekingen naar de regio rond Bordaux en de Côte d’Azur”, zegt Van den Bosch. “Daarnaast merkten we de afgelopen dagen een piek in het zoekgedrag naar last minutes voor Italië, Zweden en Kroatië. Wellicht inspireerde het EK voetbal veel Belgen om voor die landen te kiezen als vakantiebestemming.”

Partner Content