Briochebrood met haver en honing

Plusmagazine.be Onlineredactie

Dit brood bewijst dat haver ook lekker en hip kan zijn. Heerlijk in combinatie met een spread van oliehoudende vruchten.

Ingrediënten

  • 400 g witte tarwebloem,
  • 125 g havervlokken (+ een beetje om het brood mee te bestrooien),
  • 125 g havermelk,
  • 125 g mineraalwater,
  • 12 g verse gist,
  • 30 g gezouten boter,
  • 8 g zout,
  • 3 eetlepels vloeibare honing

Recipe

  1. Laat het water en de havermelk op kamertemperatuur komen in de mengkom van de keukenrobot. Voeg de verkruimelde gist toe, wacht 5 minuten en voeg dan de overige ingrediënten (behalve de boter) toe.
  2. Kneed het mengsel 5 minuten met de deeghaak (op lage snelheid), voeg de in blokjes gesneden boter toe en kneed verder tot de boter onder het deeg is gewerkt.
  3. Bedek met een schone doek en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
  4. Bestrooi het werkvlak met bloem en geef het deeg vorm zodat het in een cakevorm past. Gebruik een kwastje om de bovenkant te bestrijken met wat havermelk en bestrooi met havervlokken. Laat nog eens 45 minuten rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 230°C (plaats onder in de oven een schaal met water om damp te creëren). Zet de cakevorm 20 à 25 minuten in de oven, haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content