20150904 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows the 17th edition of the Belgian beer weekend, in Brussels Grand-Place / Grote Markt, Friday 04 September 2015. BELGA PHOTO THIERRY ROGE © BELGA - THIERRY ROGE

Brussel dit weekend volledig in teken van het bier

Het Belgian Beer Weekend, het nieuwe Good Beer Feast en een eigen bierfestijn van het bekende Moeder Lambic. Wie al eens graag een biertje drinkt, moet dit weekend in Brussel zijn.

Het Belgian Beer Weekend op de Grote Markt verwacht met zowat 70.000 bezoekers veruit het meeste volk. Een vijftigtal Belgische brouwers zet er van vrijdag tot zondag zijn beste beentje voor, weliswaar onder dezelfde wat striktere veiligheidsvoorschriften als bij andere evenementen deze zomer.

Het nieuwe Good Beer Feast op de Vismet pakt het anders aan met een twaalftal internationale artisanale brouwers. Organisator Olivier de Brauwere ziet het als een mooie aanvulling op de grootse aanpak van het Belgian Beer Weekend. Naast de bieren van het Brussels Beer Project zullen bezoekers er kunnen proeven van Japanse, Britse, Nederlandse, Franse, Noorse, Spaanse en Amerikaanse brouwers.

Het bekende Moeder Lambic op het Fontainasplein trekt tot slot volop de Italiaanse kaart. Ook hier pakt men het bewust anders aan dan de hoogmis op de Grote Markt, met “zeventien Italiaanse brouwers die het accent zullen leggen op smaak en creativiteit”, zo luidt het. Een kleine Belgische selectie blijft overeind, maar uit het merendeel van de tientallen tapkranen zal dus Italiaans gerstenat stromen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content