© BELGAIMAGE

Brusselse fietsers adopteren stukjes fietsnetwerk

Zeventig Brusselse fietsers hebben elk een stukje van het gewestelijk fietsroutenetwerk (GFR) geadopteerd. Het GFR is een netwerk van negentien fietsroutes op voornamelijk lokale wegen in Brussel, die een alternatief zijn voor de drukke verkeersassen. De peters en meters moeten problemen op hun stukje GFR signaleren, zegt de Fietsersbond.

Doel van het project is dat fietsers zelf bijdragen om de fietsinfrastructuur te verbeteren. Zo maken ze het niet alleen voor zichzelf aangenamer om te fietsen, maar sporen ze ook meer fietsers aan om in Brussel te fietsen.

“Als fietser worden we dagelijks op onze route geconfronteerd met heel wat problemen”, zegt Laurence, een van de meters van een stukje GFR, in het persbericht van de Fietsersbond. “Soms gaat het over zaken die erg makkelijk opgelost kunnen worden: boordstenen, putten in de weg of wegwijzers die ontbreken.”

In totaal stelden 150 fietsers zich kandidaat voor het project van de Fietsersbond en haar Franstalige tegenhanger GRACQ, dat gesteund wordt door Mobiel Brussel. Uiteindelijk werden er 70 geselecteerd en opgeleid om het GFR te inspecteren.

De peters en meters moeten op hun stukje GFR problemen lokaliseren, fotograferen, voorzien van commentaar en suggesties voor verbetering meegeven via een applicatie. Ze zullen dit twee keer doen: een eerste keer in september, een tweede keer in december. Bedoeling is dat tegen dan een deel van de problemen opgelost is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content