© G.F./interhome

De vijf meest afgelegen vakantiewoningen in Europa

Ongestoord op vakantie en létterlijk even niemand om je heen? Het lijkt een utopie, maar als je wat zoekt op de website van Interhome dan merk je dat het kan. De vakantiewoningspecialist maakte het ons echter gemakkelijk en stelde een lijstje op van de meest afgelegen huurwoonsten in Europa. Droom even mee weg...

1 – Je eigen eiland in Kroatië

De vijf meest afgelegen vakantiewoningen in Europa
© G.F./interhome

Kroatië kent nog veel verborgen pareltjes. Het eiland Dugo Otok in het noorden van Dalmatië is zo’n ongeschonden exemplaar. Vakantiewoning “Dugi otok Bozava” ligt in het oord “Warda”, waar je de prachtige vergezichten met slechts 150 inwoners moet delen. Voor je bij je accommodatie terechtkomt, vaart een veerboot je langs vier andere fabelachtige eilanden. Warda ligt niet bij de deur. Maar tegenover de verre verplaatsing staan wel pure rust en de onovertroffen zonsondergangen boven de Adriatische Zee, die je vanuit de jacuzzi op je terras kan bewonderen.

De moderne eengezinswoning is te boeken vanaf € 917 voor 7 nachten

2 – Slapen in een Schots schilderij

De vijf meest afgelegen vakantiewoningen in Europa
© G.F./interhome

Een prachtig bergmeer, hoge bergtoppen, indrukwekkende rotsformaties en een oase aan groen. Dat is het decor waarin deze knusse cottage zich situeert, een droom voor de échte natuurliefhebber. In “Tigh Beg Croft” waan je je even helemaal alleen op de aardbol. De woning is echter voorzien van alle modern comfort, inclusief een knusse openhaard.

“Tigh Beg Croft” is geschikt voor zes personen, vanaf € 1053 per 7 nachten

3 – Verblijven tussen de Sami in Finland

De vijf meest afgelegen vakantiewoningen in Europa
© G.F./interhome

Midden in het Lemmenjoki Nationaal Park staat het “Peurankuoppa” vakantiehuis. Hier kom je best met een hele voorraad levensmiddelen aan, want de dichtstbijzijnde stad ligt op niet minder dan 310 kilometer van het verblijf! Je kan natuurlijk ook de hengel bovenhalen en zelf wat lekkere forellen vangen in het Kuivajärvi meer. Kan je niet wachten om dit ongerepte stukje natuur te ontdekken, dan hebben we slecht nieuws. Je zal nog een jaartje moeten wachten want “Peurankuoppa” is enkel te huur tussen midden juni en begin september.

Overnachten in deze woning kan met 6 personen vanaf € 1399 per 7 nachten

4 – Logeren boven de poolcirkel

De vijf meest afgelegen vakantiewoningen in Europa
© G.F./interhome

Natuurliefhebbers die het Noorderlicht graag afgezonderd -zonder een meute enthousiaste toeristen om zich heen- willen meemaken, moeten in de ‘Loppa’ vakantiewoning zijn. Net boven de poolcirkel gelegen, kun je vanaf het terras van de woning het poollicht met eigen ogen bewonderen. Dat terras ligt trouwens op letterlijk enkele meters van de oevers van de Barentszee, waar je naar hartenlust kunt vissen.

‘Loppa’ is geschikt voor 5 personen, vanaf € 900 per 7 nachten

5 – Leven als kasteelheer in Schotland

De vijf meest afgelegen vakantiewoningen in Europa
© G.F./interhome

Verstopt in de Schotse bossen, kun je je in de regio Stonehaven een echte kasteelheer of -vrouw wanen. Interhome verhuurt er een appartement in een authentiek Schots kasteel uit 1850, volledig omgeven door bossen en een charmant beekje. De pittoreske houten bruggetjes en de sierlijke zwanen krijg je er voor niets bij. De dichtstbijzijnde stad ligt op 20 kilometer rijden, de kust ligt op amper 11 kilometer van de woning.

Voor een verblijf in de 4-persoons “Castle View” woning, betaal je € 1006 per 7 nachten

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content