Dievenbendes slaan toe rond de Mont Ventoux

Goed opletten als u plannen hebt om te gaan fietsen op en rond de Mont Ventoux. Georganiseerde dievenbendes hebben het daar al een tijd gemunt op de dure racefietsen van de duizenden fietstoeristen.

Eind mei wilden de laatstejaars van de school K.T.A. Wemmel als klasproject de Mont Ventoux beklimmen. In één van hun bestelwagens werd in Bédoin ingebroken. De dieven gingen met alles aan de haal: een aantal dure racefietsen, helmen, kleding, schoenen, een koffer met materiaal voor herstellingen...


Begeleidster Nele Bomon – één van de deelnemers aan de Ventouxuitdaging van Plus Magazine – maakte het van dicht bij mee. “We zaten in Bédoin op een terras op 100 meter van de plaats waar onze bestelwagen geparkeerd stond. Toen we terugkeerden, zagen we dat het slot vakkundig was opengebroken en dat de inboedel volledig was weggehaald. Het was klaarlichte dag langs een drukke straat, maar toch had niemand iets gezien. Fietsen uit een bestelwagen halen is voor de lokale bewoners daar zo courant dat ze dat niet verdacht vinden. De lokale gendarmerie nam de diefstal ernstig en vertelde dat de streek rond de Mont Ventoux al een tijdje geteisterd wordt door fietsdiefstallen door georganiseerde bendes. Ze stelen de fietsen en de accessoires en verkopen ze nadien in Oost-Europa. Daar hebben ze de jongste jaren het fietsen ontdekt. En natuurlijk is de Mont Ventoux een paradijs voor dieven die op zoek zijn naar dure racefietsen, e-bikes en mountainbikes.”

De duizenden Belgen die ieder jaar in deze streek gaan fietsen, zijn dus gewaarschuwd: verlies uw fiets en ander materiaal nooit uit het oog. Maak ze met een slot goed vast als u ergens iets gaat drinken. En bind ze ook met een stevige ketting vast als u ze binnen in uw auto of op een rek op de auto inlaadt.

Partner Content