© G.F.

Disneyland Paris: Kerst in een magisch koninkrijk

Kerstmis staat gelijk aan magie. En geen betere plek om die betovering te beleven dan in Disneyland, waar je ongeacht je leeftijd de realiteit ver achter je laat.

Bij de ingang van Disneyland Parijs, dat dit jaar zijn 25ste verjaardag vierde, staat de filosofie van de legendarische oprichter Walt Disney in brons gegrift: Hier verlaat je het heden en treed je binnen in een wereld van geschiedenis, ontdekkingen en eeuwigdurende fantasie. Toegegeven: zelfs de grootste scepticus wordt vrolijk bij het betreden van het stemmige inkomplein dat een Amerikaans stadje uit de jaren ’20 in Missouri laat herleven – de jeugdherinnering van Walt Disney. De opgewekte muziek die overal klinkt, de lange levendige Main Street U.S.A., met aan het eind van die beroemde straat het symbool van alle Disneyparken en films: het roze kasteel van Doornroosje, brengen je effectief helemaal in een andere wereld. Het verhaal wil trouwens dat het Disneykasteel in Parijs het meest spectaculaire is van alle zes de parken wereldwijd, omdat de Fransen qua kastelen nu eenmaal wat gewend zijn. De Mont Saint-Michel stond symbool.

Witte kerst gegarandeerd

In de kerstperiode steekt Disneyland nog een tandje bij om de magie compleet te maken. Zodra je het park binnenkomt, word je verwelkomd door betoverende sneeuwpoppen die verwijzen naar beroemde Disneypersonages. Hier is een witte kerst trouwens gegarandeerd: er valt elke dag sneeuw in Main Street U.S.A. Staan klaar om je te ontmoeten: Marie van De Aristokatten, Dagobert Duck, Stampertje, Miss Bunny. Uiteraard mag één bijzonder persoon niet ontbreken: de Kerstman! Nog tot 25 december neemt hij zijn intrek bij Mickey Mouse in Fantasy Land, het deel van het park gewijd aan sprookjes. Hij heeft zijn eigen loge om je te ontmoeten.

De Disney Parade met alle sterren van het beroemde huis – Peter Pan, Belle, Elena, Elsa, Anna en vele anderen – is een klassieker die elke avond door het park trekt. In de eindejaarsperiode komt daar nog twee keer per dag een Kerstparade bij. Goofy, Mickey en Minnie, Donald en Daisy Duck stappen in hun beste kerstoutfit samen met de kerstzangers en de Kerstman door hun magische land onder de dwarrelende sneeuw. Het programma van de dag, dat uithangt in het park, vertelt je wanneer.

Een ander bijzonder moment dat elke avond bij het vallen van de duisternis plaatsvindt, is het ceremoniële aansteken van de lichtjes in de kerstboom. De boom bevindt zich op het centrale inkomplein en is maar liefst 24 meter hoog. Mickey, Minnie en de Kerstman tellen samen met de gasten af tot ze de duizenden lampjes in de boom kunnen laten oplichten.

Kerst vormt ook de aanleiding voor nieuwe shows: Mickey’s Christmas Big Band zingt kerstliedjes in Videopolis. En voor het Kasteel van Doornroosje leidt personage Stitch het kerstconcert in goede banen. De filmfiguren bij uitstek die een winters gevoel oproepen zijn de helden uit de film Frozen: Elsa, Anna, Olaf en Kristoff. Zij voeren de hele kerstperiode een meezing-show op: De Sneeuwkoningin staat op de planken in het Chaparral Theater.

Een bijzondere avond is uiteraard die van 31 december. Dan trekt de New Year’s Eve Parade door het park en de overgang van oud naar nieuw wordt – hoe kan het anders – ingeluid met vuurwerk boven het Kasteel van Doornroosje, dat nog sprankelender en indrukwekkender is dan op andere dagen. Want in Disneyland is het uiteraard elke dag feest.

Praktisch

Erheen. De tgv brengt je van Brussel naar Marne-la-Vallée in 1,5 uur. De ingang van het park bevindt zich tegenover het station.

Kerst in Disneyland Paris. 11/11 tot 7/1/2018, Disneyland Park en Walt Disney Studios, 10-18 uur. Volwassenen €79, kinderen van 3-11 jaar €71. Oudejaarsavond, 17-01 uur, volwassenen en kinderen €49, alle attracties open. Tip! Kerstdag is de kalmste dag van het jaar.

Logeren. Disneyland heeft eigen hotels dichtbij het park. De partnerhotels wat verderop zijn doorgaans goedkoper. Wij verbleven in Vienna House Dream Castle en Magic Circus.

Info. www.disneylandparis.be

Partner Content