© Belga

Extra treinen in naar kust, dierentuin, pretpark en kajak dit zomer

Spoorwegmaatschappij NMBS zet tijdens de zomervakantie traditioneel extra treinen in op toeristische bestemmingen. Daarentegen rijden de meeste piekuurtreinen in die periode niet.

Opnieuw van de partij is de ‘Kust-Express’. Dat zijn extra treinen naar de kust (Oostende, Blankenberge, Knokke en De Panne), zowel op weekdagen als tijdens de weekends. De hele week door zullen er ook extra treinen rijden richting dierentuin Planckendael bij Mechelen en het pretpark Plopsaland in De Panne. 

Tijdens het weekend zijn er voorts extra treinen naar het pretpark Walibi (station van Bierges), het dierenpark Pairi Daiza (station van Cambron-Casteau), en ook naar de Naamse gemeente Houyet, het vertrekpunt voor een kajaktocht op de Lesse.

Nieuw tijdens de zomer is de eerder aangekondigde ‘Youth Holidays Combi’. Daarmee kunnen jongeren tussen 18 en 24 jaar tegen 59 euro een hele maand in het hele land het openbaar vervoer gebruiken, dus ook bus, tram en metro. Voorts zijn er week- en maandabonnementen voor alleen de trein voor jongeren tot 26 jaar, en ‘Discovery Tickets’, waarbij treinticket en toegang tot een pretpark, dierentuin, museum ... gecombineerd worden. 

Tijdens de vakantie rijden er minder treinen tijdens de piekuren. Zo zijn de meeste P-treinen (piekuurtreinen) afgeschaft, en op weekdagen rijden de meeste IC-treinen Kortrijk – Brussel – Schaarbeek niet in juli en augustus. De NMBS geeft nog mee dat er ook geen treinen rijden tussen Burst en Aalst; reizigers kunnen met hun treinticket op een bus van openbaarvervoermaatschappij De Lijn stappen.

Partner Content