Floralia Brussels in het Kasteel van Groot-Bijgaarden

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Van vrijdag 3 april tot zondag 3 mei baadt het 14 hectaren grote park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden opnieuw in een bloemenpracht tijdens de 12de editie van Floralia Brussels.

Het 14 hectaren grote park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden werd aan het einde van de XIXste eeuw ontworpen door tuinarchitect Louis Fuchs.
Speciaal voor de nieuwe bloeiperiode hebben de tuinmannen van het kasteel opnieuw meer dan één miljoen bloembollen geplant. Er zijn maar liefst 500 soorten tulpen, hyacinten, narcissen en aanverwanten te bewonderen. Daarnaast hebben de kunstenaars een tapijt van wilde bloemen, een groot hart met verschillende rode tulpen en een labyrint in alle kleuren van de regenboog aangelegd.
U vindt er ook de grootste Belgische verzameling rododendrons en azalea’s afkomstig uit de Exbury Gardens (Engeland). In de grote serre van 1.000m² pakken florist Hans Danko en zijn team uit met een hele reeks bloemstukken.

Donjon opnieuw open

Na 6 maanden restauratie van de donjon wordt hij opnieuw opengesteld voor het publiek. Dit monument dateert uit de XIVe eeuw. Vanop het terras helemaal boven heb je een prachtig zicht op de omgeving van Brussel, het Atomium en de Basiliek. Op elke verdieping zullen de zalen aangekleed worden volgens verschillende thema’s.

Animatie

Tijdens het weekend van 18 en 19 april zullen enkele Venetiaanse bezoekers zorgen voor animatie. Een twintigtal gekostumeerde personages zal zaterdagnamiddag en zondag door het park paraderen.
Daarenboven zullen jonge muzikanten van de muziekacademie van Dilbeek op verschillende plaatsen in het park het publiek verrassen met een voorstelling.

Praktische info

Elke dag open van 10 uur tot 18 uur
?Volwassenen: ? 12/pers
?Groepen en senioren: ? 10/pers
?Kinderen (6 – 14 j): ? 5/kind
Kasteel Groot-Bijgaarden, Isidoor Van Beverenstraat 5, 1702 Groot-Bijgaarden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content