© Toerisme Limburg

Genieten van het Limburgse bloesemseizoen

Begin april begint het bloesemseizoen en zakken duizenden toeristen af naar het zuiden van Limburg om een zee van bloesems te bewonderen. Met de nieuwe Bloesem & Oogst-app vol wandel- en fietsroutes en het volledige fruitprogramma is een bezoek plannen makkelijker dan ooit.

Wanneer de bloesems precies ontluiken, hangt natuurlijk af van het weer, maar in april komen ze er weer aan en zijn ze een maand lang te bewonderen: de bloesems van duizenden fruitbomen in de regio rond de historische steden Sint-Truiden en Borgloon. Maar genieten van de bloesems is meer dan te voet of per fiets de streek doorkruisen. Tientallen fruitbedrijven, veilingen en wijndomeinen openen hun deuren voor rondleidingen, muziek en animatie. ’s Avonds zijn er feeërieke nocturnes met wandelingen tussen vuurpotten in de boomgaarden, en tijdens picknicks kan je als bezoeker genieten van de heerlijkste streekproducten.

De Bloesem & Oogst-app

Met de nieuwe Bloesem & Oogst-app is een bezoek plannen makkelijker dan ooit. Deze gratis app toont filmpjes, wandel- en fietsroutes, logeeradresjes en de volledige fruitkalender met tientallen activiteiten. Ideaal om je uitstap perfect te plannen, maar ook om digitaal al een kijkje te nemen achter de schermen van fruitbedrijven, wijndomeinen en veilingen.

Via de Bloesem & Oogst-app kunnen bezoekers ook automatisch linken met de nieuwe Fietsparadijs Limburg-app met meer dan 40 themaroutes. Blader door de fotogalerij en kies een van de mooie plekjes op het fietsroutenetwerk. Meteen krijg je een volledig overzicht van de route die je erlangs voert, met knooppunten, startpunt, afstand en fietscafés. In Haspengouw zijn er 6 fietslussen uitgestippeld rond het thema ‘fruit’, die je ook terugvindt op de fietskaart ‘Van bloesem tot oogst’.

De ‘Bloesem & Oogst’-app is gratis te downloaden in de Play Store (Android) en de App Store (iOS).

Via de website www.toerismelimburg.be/fruit vind je de Bloesemmeter. Dat is een overzicht met foto’s waarop je de actuele stand van de bloesems in de fruitstreek kan volgen, om zo de beste dag voor je bezoek uit te kiezen. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content