Groots tuinieren op piepkleine plekjes

Geen grote tuin ter beschikking en toch heel veel zin in tuinieren? Deze boeken voor beginners en gevorderde groenliefhebbers bieden inspiratie én praktische tips voor een tuin op je balkon of vensterbank!

Op de vensterbank in een pot, bak of zak: dat is zelfs voor de allerkleinst behuisde mens een haalbare kaart. Tel daar nog bij dat kiemen kweken, snel (lekker en gezond!) resultaat oplevert en supermakkelijk gaat met de hulp van dit boek. Tuinieren in je eigen keuken: het kan!
Kiemen kweken in je eigen keuken – Rita Galchus – uitg. Simplify Life – isbn 9789462500518
Een moestuin is maar één stapje verder dan die keukenvensterbank, tenminste: als je voor een moestuin in potten kiest. “Begin bescheiden”, raadt Peter Bauwens aan en dat is maar één van de vele gouden tips in zijn boek.
Moestuin in pot – Peter Bauwens – uitg. Lannoo/Forte Groen – isbn 9789077437094
Een paar vierkante meters open lucht – horizontaal óf vertikaal – zijn meer dan genoeg voor veel groen, leerde Liedewij Loorbach zichzelf een paar jaar geleden. Toen had ze naar eigen zeggen nog bruine vingers, nu is ze nog altijd geen groengoeroe, maar heeft ze door scha en schande leren balkontuinieren en deelt ze haar kennis met haar lezers.
Balkonieren. Groentips op een paar m2 – Liedewij Loorbach – uitg. Kosmos – isbn 9789021558998
Bloembollen mengen en op elkaar afstemmen is een vaardigheid die in kleine en grote tuinen van pas komt. Hanneke van Dijk wisselt interessante weetjes af met meer praktische overwegingen, in een boek dat al meer voor gevorderde tuinliefhebbers is.
Bloembollen mixen & matchen – Hanneke van Dijk – uitg. Forte Groen – isbn 9789462500273
Veruit het boeiendste hoofdstuk in dit boek is ‘Voor elke plek een roos’: veel praktische tips voor rozenleken, die de prachtige bloemen in hun tuin, tegen een muur of in een pot willen koesteren.
101 Rozen zonder zorgen – Laurence Machiels & Marcel Vossen – uitg. Manteau – isbn 978902233066
Als niet alleen je tuin, maar ook je boekenkast aan de kleine kant is, biedt deze compacte tuinplantenencyclopedie uitkomst. Kort en bondig vind je er alles in over de tuinplanten die het meest geschikt zijn voor ons klimaat. Superhandig!
Compacte tuinplantenencyclopedie – Modeste Herwig – uitg. Kosmos – isbn 9789021559117


Partner Content