Japan wil meer Belgische toeristen

Nog even geduld en dan vindt opnieuw de hoogmis voor reizigers plaats. Drie dagen lang brengt het Vakantiesalon de zon naar Brussel. Gastland is dit jaar Japan. En dat wil graag dubbel zoveel Belgische toeristen ontvangen.

Van 4 tot 8 februari strijken ruim 700 exposanten neer in de hallen van Brussels Expo om je wegwijs te maken in het enorme reisaanbod en je te helpen je vakantie uit te stippelen. De Japanners krijgen dit jaar alle aandacht. Zij willen je graag naar hun land lokken en proberen dat met een indrukwekkende stand waar een traditionele Japanse show, Taiko-en Samoerai-optredens en proeverijen van Japanse specialiteiten als smaakmaker dienen. Wie zin heeft, mag al eens een kimono aantrekken.

Directe vlucht

Het aantal toeristen dat Japan bezoekt zit in stijgende lijn. Al blijft de aandacht uit Europa beperkt. Vooral Britten trekken naar het land van de rijzende zon. Uit België vlogen in 2015 18.070 toeristen naar Tokio. Maar de Japanse toeristische dienst hoopt dat dit aantal in de nabije toekomst zal stijgen tot 30.000.

Belangrijk daarbij is dat het sinds eind vorig jaar mogelijk is rechtstreeks van Brussel naar Tokio te vliegen. De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways legde een directe vlucht in. Je moet wel rekenen op bijna 12 uur in de lucht en minstens 1000 euro per ticket.

Lage yen

Niet alleen de betere verbinding, ook de laagstaande yen zou toeristen over de streep moeten trekken. Volgens de toeristische dienst is het leven in Japan ook helemaal niet zo duur. Lunchen zou al kunnen voor ongeveer 8 euro en een overnachting in een basic hotel voor 62 euro per nacht.

De beste maanden om het land aan de andere kant van de wereldbol te bezoeken? April, juli en oktober. Wie er een eerste keer naartoe gaat, kiest meestal voor de Gouden Route: Tokio, Kyoto en Hiroshima.

Zenith

Nieuw dit jaar is ook dat gelijktijdig met het Vakantiesalon Zenith, de beurs voor actieve 50-plussers plaats heeft.

Vakantiesalon Brussel. Van 4 tot 8 februari in Brussels Expo. 10-18u. ?10 euro. www.vakantiesalon.eu/nl en www.zenith.bePartner Content