© Getty Images/iStockphoto

Kwekers uit sierteeltsector lanceren eigen bestel- en leverdienst

Plusmagazine.be Onlineredactie

De Belgische sierteeltsector kijkt aan tegen een omzetverlies van bijna 135 miljoen euro als gevolg van de Corona-pandemie. Alle tuincentra en bloemenwinkels werden gesloten, met uitzondering van Aveve en Horta. Daarom organiseert een aantal kwekers terrasplant.be om consumenten uit heel Vlaanderen en Brussel toegang te bieden tot hun assortiment.

“We moeten daarom dringend het heft in eigen handen nemen”, aldus een coöperatie van 13 lokale kwekers die zich verenigt onder de noemer The Green Community. Die community lanceerden Luc De Bruyne, Bob Douliez en Patrick Vanbelleghem reeds eind 2019. Nu organiseert het drietal een concept om via www.terrasplant.be consumenten uit heel Vlaanderen en Brussel toegang te bieden tot hun assortiment. Terrasplant.be is de consumentensite van Koen De Vriendt, één van de kweker-leden. Iedereen kan dus vanaf nu bestellingen plaatsen voor duurzame en kwalitatief geteelde planten en bloemen alsook potgrond, kruiden en groenten. Die worden overigens aan huis geleverd. De actie loopt onder het motto ‘Red de lente, koop planten veilig en lokaal!’

“Sommige telers schenken hun bloemen en planten weg aan de helden van woonzorgcentra en ziekenhuizen”, zegt Luc De Bruyne. “Dat oogst terecht lof alom, maar zelf worden de lokale kwekers daar uiteraard niet beter van. Afgezien van deze P.R.-acties, komt er niemand met een actieplan op korte termijn of een langetermijnvisie. Laat ons trots zijn op het vakmanschap, de passie en de métier van onze siertelers, meer nog, onze gehele land- en tuinbouw! Binnen The Green Community willen we werken aan een ecosysteem waarbij de volledige waardeketen, tot aan de consument, deze waarden bewust ondersteunt”,aldus De Bruyne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content