Liefde is.... samen naar Knokke

Een echt liefdesverhaal

Het begint allemaal in 1967. De Nieuw-Zeelandse Kim Grove is smoorverliefd op de Italiaan Roberto Casali, die ze ontmoet heeft in Los Angeles. Kim is een vrouw van weinig woorden en in plaats van lange liefdesbrieven te schrijven, vat zij haar gevoelens voor hem samen met de beeltenis van zichzelf en een kort zinnetje. Wanneer ze als receptioniste in een drukkerij in LA werkt, ziet ze haar kans schoon om haar liefdeskrabbels te drukken. Zo ontdekt de Los Angeles Times in de jaren ’70 haar werk. De rest is geschiedenis. De tekeningetjes worden een wereldwijd succes.

Tom Jones

Leuk aan de tentoonstelling is dat ze je meteen onderdompelt in de sfeer van het de jaren ’60: met echte sixties meubels, tapijten, een radiotoestel...en de muziek van Tom Jones! Want Kim is een grote fan van de bekende crooner. En natuurlijk met honderden wijsheden over de liefde.

De tentoonstelling kwam tot stand met de hulp van Stefano Casali, de zoon van Kim. Ook enkele hedendaagse cartoonisten brengen een ode aan de liefde. Eva Mouton, Sacha Eckes, Peter de Poortere en Lectrr lieten zich inspireren door Casali’s figuurtjes.

In dezelfde ruimte zijn verder de resultaten te zien van de traditionele wedstrijden Gouden Hoed, Press Cartoon Europe en Press Cartoon Belgium. Voor wie houdt van een aparte, humoristische kijk op de realiteit.

Cartoonfestival Knokke-Heist. Nog tot 15 september in het paviljoen op het Albertstrand, recht tegenover het Casino, Zeedijk 509, Knokke-Heist. Prijs: gratis. Info: www.cartoonfestival.be.

Partner Content