Nog meer Thuis met boekenreeks

De fans van de populaire Eénsoap zullen ervan smullen: in samenwerking met de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts geeft Eén een nieuwe boekenreeks met Thuisintriges uit. Het eerste deel is net van de persen gerold en ligt vanaf 4 oktober in de winkel.

Doodgezwegen is het verhaal over wat Thuispersonage Lowie overkwam in de periode nadat hij samen met zijn moeder Leontien naar Mexico vertrok, op de vlucht voor zijn vader Luc Bomans. Op televisie verdwenen ze zo uit de reeks. Inmiddels is Lowie alweer opgedoken in de serie, maar wat er nu juist in Mexico gebeurd is, blijft onduidelijk. “We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel”, legt Thuisproducer Wim Janssen uit.

Boeken over losse eindjes

We onthouden u de korte inhoud niet, die de uitgeverij in een persbericht verspreidt: “Al heel zijn leven is Lowie samen met zijn moeder Leontien op de vlucht door Mexico. Hij weet niet waarom. Al heel zijn leven liegt Leontien tegen Lowie over zijn vader Luc. Op het moment dat Leontien Lowie weer eens verplicht om midden in de nacht halsoverkop te vertrekken, is voor Lowie de maat vol. De relatie tussen moeder en zoon wordt serieus op de proef gesteld. Wanneer er onderweg nieuwe romances ontstaan en nog meer geheimen bovenkomen, ziet het ernaar uit dat het wel eens hun laatste vlucht zou kunnen worden.” Voor Mathias Vergels, die op tv de rol van Lowie speelt, biedt het boek extra info over zijn personage: “’t Is een beklijvend boek vol spanning en emoties dat ik in één trek heb uitgelezen. Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke”.
Het boek werd geschreven door Ria Maes, in nauwe samenwerking met de Thuisscenaristen, die de samenhang met de verhaallijnen bewaakten en er voor zorgden dat het hele verhaal tot in de details klopt met wat de kijkers al op televisie te zien kregen. Het is de bedoeling dat Doodgezwegen navolging krijgt en nog meer losse eindjes rond de televisieverhalen worden uitgewerkt tot boeken

Doodgezwegen – Ria Maes – uitg. Borgerhoff & Lamberigts – isbn 9789089314666

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content