© BELGAIMAGE

Queen Mary 2 in het nieuw

Het is een enorme som, zegt general manager Bob Dixon van Cunard. We deden dan ook echt structurele aanpassingen. Onze restaurants zijn volledig vernieuwd, we bouwden 35 nieuwe cabines, waardoor er nu plaats is voor 2691 passagiers. En met de renovatie kreeg het schip ook 6000 nieuwe meubels en 4000 kunstwerken.

Dertien verdiepingen telt het schip. Dixon troont ons mee door de eindeloze gangen en trappen met veel spiegels, kroonluchters en vasttapijt, waar gasten voorzichtig doorschuifelen. Ze leiden naar de indrukwekkende theaterzaal die plaats biedt aan bijna 1000 mensen, de bibliotheek met 800 boeken in 8 talen, het Planetarium/cinema, de drie zwembaden en bijbehorende jacuzzi’s. Alles glimt als nieuw.

De Queen Mary 2 is bijzonder omdat ze de enige Ocean Liner ter wereld is. Het schip werd speciaal gebouwd om de Atlantische Oceaan over te steken. Op die manier roepen we het reizen van weleer terug op, toen er nog geen vliegtuigen waren en mensen met stoomschepen moesten reizen, legt Dixon uit. De Queen Mary 2 legt dan ook ettelijke keren per jaar het traject Southhamton-New York af, vooral in het hoogseizoen tussen mei en november. Gemiddeld doe je er zeven dag over. “Zeven dag quality time”, aldus de manager, “waarvoor je gemiddeld 1200 euro per persoon neertelt. Dan heb je al een cabine met uitzicht. We bieden natuurlijk ook enkele exclusieve dingen, zoals een reis van 120 dagen rond de wereld in onze suite. Dan moet je wel behoorlijk bemiddeld zijn, want dan dien je toch een miljoen euro neer te tellen”.

De Queen Mary 2 werd in 2003 in gebruik genomen. Het is de opvolger van de legendarische Queen Mary, het stoomschip dat tussen 1936 en 1967 de oceaan overstak voor wat toen nog de Cunard White Star Line heette. Nu ligt het als museumschip in Long Island, California.

Partner Content