© Getty Images

Recepten: mosselen zonder poespas

Mosselen eten, dat is de zee op je bord. Gezellig tafelen, zonder poespas. Het ideale gerecht ook om met je bubbel te delen.

Mosselen in kokos- en kerrysaus

Recepten: mosselen zonder poespas
© ISOPIX

(Voor 4 personen)

2 kg mosselen schoongemaakt * 1 ui * 2 teentjes look * 150 g wortelen * 150 g bladselder * 2 eetlepels kokosolie * 2 koffielepels kerrypoeder * 1 eetlepel gele kerrypasta * 200 ml witte wijn * 60 ml kokosmelk * 2 laurierblaadjes * zout * peper van de molen * koriander.

 • Was de mosselen zorgvuldig. Pel de ui en de look en hak ze fijn. Was de wortelen en schil ze. Was de selder en snij in kleine blokjes.
 • Warm de olie op in een grote kookpot. Doe er de groenten in, voeg het kerrypoeder en de kerrypasta toe. Deglaceer met witte wijn. Voeg vervolgens de kokosmelk en de laurierblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat vijf minuten inkoken op een zacht vuur. Doe er de mosselen bij en laat acht minuten sudderen. Gooi de mosselen die niet zijn opengegaan weg.
 • Was de koriander en dep droog. Hak de blaadjes. Verdeel de mosselen en de saus over diepe borden, werk af met koriander.

Linguine met mosselen en tomaat

Recepten: mosselen zonder poespas
© ISOPIX

(Voor 4 personen)

375 g linguine * zout * 1 gedroogd en 2 verse rode pepertjes * 2 sjalotten * 2 teentjes look * 1 kg mosselen * 4 el olijfolie * peper * 100 ml witte wijn * 200 g tomatenvruchtvlees * 2 el gehakte peterselie * geroosterd brood.

 • Kook de pasta tien minuten in heet water met zout. Laat uitlekken.
 • Hak de pepertjes fijn. Pel de sjalot en de look en hak fijn.
 • Was de mosselen zorgvuldig.
 • Warm de olie in een kookpot en stoof er de pepertjes, de sjalot en de look in. Voeg de uitgelekte mosselen toe en deglaceer met witte wijn. Laat vier minuten koken met deksel. Verwijder de mosselen die niet zijn opengegaan. Voeg het tomatenvruchtvlees en de pasta toe en meng.
 • Verdeel over diepe borden. Werk af met peterselie. Serveer met geroosterd brood.

Mosselen met witte wijn en kerstomaten

Recepten: mosselen zonder poespas
© ISOPIX

(Voor 4 personen)

1 ciabatta (+/- 30 cm) * 3 + 2 eetlepels olijfolie * grof zout * 1 teentje look * 250 g kerstomaatjes * 2 grote tomaten * 2 uien * 2 kg mosselen schoongemaakt * zout * peper van de molen * 200 ml witte wijn * 1 handvol basilicumblaadjes.

 • Warm de oven voor op 180°C. Snij de ciabatta in sneetjes van 2 cm dik en leg ze op de ovenplaat. Overgiet met 3 eetlepels olijfolie, bestrooi met grof zout. Zet acht minuten onder de grill. Snij het teentje look doormidden en wrijf er de stukjes brood mee in. Laat afkoelen.
 • Was de tomaten. Snij de kerstomaatjes doormidden. Haal de kroontjes van de grote tomaten, dompel ze in kokend water en pel ze. Snij ze in vier, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de uien en hak fijn. Was de mosselen zorgvuldig. Gooi mosselen die open zijn weg.
 • Warm twee eetlepels olijfolie in een kookpot en fruit er de ui in. Voeg de blokjes tomaat, de mosselen en peper en zout toe. Deglaceer met de wijn. Zet het deksel op de pot en laat 4 minuten garen. Gooi de mosselen die niet zijn opengegaan weg.
 • Voeg de kerstomaatjes toe. Was de basilicumblaadjes en dep droog. Verdeel de mosselen en de groenten over de borden. Werk af met basilicum en dien op met de ciabatta.

Mosselen met rijstnoedels en courgette

Recepten: mosselen zonder poespas
© ISOPIX

(Voor 4 personen)

3 nieuwe uien * 2 rode pepertjes * 1 handvol korianderblaadjes * 350 g courgettes * zout ? 250 g rijstnoedels * 800 g mosselen * 2 teentjes look * 2 eetlepels arachideolie * 1 koffielepel geraspte gember * 3 eetlepels rode kerrypasta * 40 cl kokosmelk * 50 cl groentebouillon * 2 eetlepels vissaus * sap van een limoen.

 • Maak de nieuwe uien en de pepertjes schoon, snij in heel fijne reepjes. Was de koriander en dep droog.
 • Was de courgettes, snij ze met een spiraalsnijder in linten. Blancheer ze 2 minuten in kokend zout water. Laat uitlekken. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op het pak.
 • Was de mosselen. Pel de look en hak fijn. Warm de arachideolie in een kookpot en stoof er de look en de gember in. Voeg de kerrypasta toe, laat kort smoren en deglaceer vervolgens met kokosmelk en groentebouillon. Breng op smaak met vissaus en limoensap. Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pot en laat 5 minuten garen. Verwijder de mosselen die niet zijn opengegaan.
 • Verdeel de mosselen, de noedels en de courgettelinten over diepe borden. Werk af met de nieuwe ui, de pepertjes en de koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content