Reisinspiratie voor 50-plussers

De generatie die tijd en geld heeft om te reizen. Dat is het doelpubliek van het nieuwe reisplatform TravelXenarjo, dat sinds vandaag 28 november online is .

Op www.travelxenarjo.be vind je een selectie van reizen die tegemoet komt aan de wensen van 50-plussers. Op de site vertellen tientallen generatiegenoten hun vakantie-ervaring en er zijn ook de verhalen van de eigen redacteurs.

Nieuwe levensfase

Wat mag dat dan wel zijn, reizen geknipt voor 50-plussers? “Uit ons onderzoek blijkt dat zij houden van avontuur, maar dan wel comfortabel. Ze willen zorgeloos genieten. Cultuur opsnuiven staat ook bovenaan hun verlanglijstje en vaak zoeken ze nieuwe sociale contacten met gelijkgestemden, zegt trendwatcher en CEO van Xenarjo Nathalie Bekx.

“Het gaat eigenlijk niet zozeer om een leeftijd maar om mensen die in een bepaalde levensfase zitten”, gaat ze verder. “De generatie van wie de kinderen het huis uit zijn, wiens huis afbetaald is of voor wie de afbetaling minder weegt, en hun carrière gemaakt hebben. Plots hangen ze niet meer vast het vakantiepatroon met de kinderen. Ze kunnen anders gaan reizen, maar het is niet altijd makkelijk om door de bomen het bos te zien. TravelXenarjo wil hen wegwijs maken.”

Specifiek reisaanbod

Vijf Vlaamse reisorganisaties nemen deel aan de site en bieden op het platform hun specifieke reizen voor 50-plussers aan. Het gaat om Davidsfonds Cultuurreizen, Westtoer, Intersoc, OmniaTravel en Joker Kaap46.

Joker Kaap46 zet op deze manier zijn bestaande reizen in de kijker. “Wij bieden deze doelgroep avontuurlijke en belevenisreizen aan, net als voor de jongeren. Maar het verschil is dat ze hier onder generatiegenoten kunnen reizen. Ook de begeleiders hebben meer ervaring” zegt Bob Elsen, CEO van Joker. Maar bijvoorbeeld Davidsfonds ontwikkelde acht nieuwe cultuurreizen naar aanleiding van de lancering van TravelXenarjo. “Wij vermelden specifiek dat het om reizen gaat voor de doelgroep 40’ers en 50’ers. Zo kunnen mensen er zeker van zijn dat ze met generatiegenoten reizen”, aldus directeur Johan Smeuninx.

Partner Content