Reisstress? Laat je helpen door een ‘luchthavenengel’

Een Airport Angel neemt de praktische zaken van je over wanneer je op reis vertrekt, zodat je wachttijd op de luchthaven stressloos kan verlopen.

Incheckbalie zoeken, de weg vinden door de lange gangen tot bij de juiste gate, met te zware handbagage rondzeulen, de klok in het oog houden.... Zie je ook op tegen de tijd die je moet doorbrengen op een hectische luchthaven alvorens je koers kan zetten naar je droombestemming? Misschien is beroep doen op een ‘luchthavenengel’ dan wel een oplossing. In elke Belgische luchthaven en nagenoeg in alle Europese landen zijn ze voortaan ter beschikking om reizigers bij te staan.

De “engel” helpt je niet alleen aan de check in en de gate, hij of zij zal ook de vlucht superviseren en ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld de aansluitingsvlucht niet mist. Terwijl zo’n assistent alles voor je regelt, kan je rustig ontspannen een boekje lezen en wachten. De ‘engel’ kan zelfs ingeschakeld worden als personal shopper.

“Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast”, zegt Benoît Duvivier, zaakvoerder van Aviation Factory, het bedrijf achter de Airport Angels. “Maar dat verschilt heel erg naargelang wat je wil en waar. Een assistent in Bulgarije is natuurlijk goedkoper dan hier. Maar als je bij wijze van voorbeeld in Zaventem hulp wil bij het inchecken, het dragen van de bagage en normale begeleiding tot de vlucht, moet je rekenen op 25 tot 50 euro per uur. Heb je bijvoorbeeld assistentie nodig omdat je in een rolstoel zit, dan zal de prijs hoger oplopen. Ook groepen kunnen ons inschakelen.”

De Airport Angels werken via reisbureaus, maar je kan ze ook individueel boeken via de website www.airport-angels.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content