Sssst.... een boodschap van de fluisteraar

Schrik niet wanneer je plots een reusachtig beeld ziet op het dak van het pakhuis aan de Godefriduskaai in Antwerpen. Het is De Fluisteraar. Hij fluistert boodschappen naar het beeld beneden aan het dok.

En daar kan je luisteren naar wat hij jou en elke voorbijganger te vertellen heeft. Wat hij precies zegt, moet je zelf gaan ontdekken, maar het gaat om boodschappen die tot nadenken stemmen of een glimlach op je gelaat toveren. De boodschappen van De Fluisteraar worden elke maand vervangen en samengesteld door een Fluisterraad.

Wil je zelf je wensen, dromen of gedachten meedelen op een originele manier. Dan kan je een boodschap inspreken via de app De Fluisteraar. De persoon voor wie de boodschap bestemd is, kan ze beluisteren na het ingeven van een persoonlijke code. De app is gratis, maar het versturen van een boodschap kost wel 1,99 euro.

Daisy Boman en haar Bomannetjes

De wezens die De Antwerpse Fluisteraar vormen, zijn gebaseerd op de kleine kleifiguurtjes met kubusvormig hoofd van Belgisch kunstenares Daisy Boman. Soms alleen, maar meestal in groep, stellen de Bomannen mensen voor in hun meest primitieve vorm. Ze brengen op een woordeloze manier universele gevoelens onder woorden. In De Antwerpse Fluisteraar krijgen de Bomannen voor het eerst een stem.

De Fluisteraar blijft in principe voor onbeperkte tijd aanwezig op het eilandje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content