© Jubelparkmuseum/Utagawa KUNIYOSHI

Tentoonstelling “Ukiyo-e” in Jubelparkmuseum met drie weekends verlengd

Het Jubelparkmuseum heeft de tentoonstelling “Ukiyo-e. De mooiste Japanse prenten” met drie wekend verlengd. Dat maakt het museum donderdag bekend. Sinds de opening in oktober ontving het museum al meer dan 36.000 bezoekers.

De Japanse tekeningen van de tentoonstelling zijn afkomstig van de internationaal gereputeerde collectie van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Ze bieden een overzicht van de Japanse prentkunst, sinds haar begin in zwart-wit rond 1720 tot begin twintigste eeuw. Alle grote Japanse artiesten, zoals Utamaro, Hiroshige, Harunobu en Hokusai, zijn vertegenwoordigd. De prenten waren niet meer tentoongesteld sinds Europalia-festival Japan in 1989.

“Ukiyo-e” is een Japanse term die stamt uit het boeddhisme. Met de “vlietende wereld” wordt het aardse leven bedoeld, dat geassocieerd wordt met lijden en vergankelijkheid. Maar in de loop der tijd werd de term steeds meer synoniem voor lichtheid en plezier.

De tentoonstelling zou oorspronkelijk tot 12 februari lopen. Maar het Jubelparkmuseum verlengt ze nu met drie weekends: die van 18 en 19 februari, 25 en 26 februari, en 4 en 5 maart.

Partner Content