© BELGAIMAGE

Touring waarschuwt vakantiegangers voor strenge snelheidscontroles in Frankrijk

Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt Belgische vakantiegangers die met de auto door of naar Frankrijk rijden voor nog meer snelheidscontroles. “De Franse overheid zet alles op alles om de verkeersveiligheid te vergroten en dat zullen ook de buitenlandse toeristen voelen”, klinkt het.

Er zullen in Frankrijk meer dan honderd semi-mobiele radars of zogenaamde super-flitspalen worden ingezet langs gevaarlijke wegen en langs werfzones en 100 bijkomende anonieme politiewagens met mobiele flitsers gebruikt worden bovenop de 280 van vorig jaar.

Daarnaast zal Frankrijk gebruik maken van 3.500 valse radars om bestuurders te sensibiliseren. Een andere nieuwigheid zijn de 500 vaste radars die in beide richtingen flitsen en dus dubbel zoveel overtreders kunnen betrappen. “Deze komen nu bovenop de ongeveer 3.600 bestaande vaste flitspalen”, aldus Touring. Tot slot werd vorig jaar het aantal trajectcontroles sterk uitgebreid tot 80 in het hele land. Ter vergelijking: België telt er vier, twee andere zijn op komst.

Touring raadt overtreders, zowel in Frankrijk als in andere Europese landen, aan om boetes op tijd te betalen, want anders verhogen de bedragen en bij openstaande boetes kan het voertuig zelfs aan de ketting gaan. Snelheidscontroles omzeilen met een radarverklikker is verboden en kunnen boetes opleveren tot 1.500 euro, waarschuwt Touring nog. “GPS-systemen die de radars aanduiden werken op basis van openbare databanken en dus van vaste gegevens en zijn in de meeste landen wel toegelaten”, klinkt het nog.

Vorig jaar werden in Frankrijk 124.980 Belgen geflitst tijdens de zomervakantie. Dat zijn er 5.526 meer dan in 2014 en 28.000 meer dan in 2013, aldus de mobiliteitsorganisatie, die toevoegt dat ook in de andere buurlanden de controles worden opgevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content