© The Crystal Ship Oostende

Wandel of fiets langs The Crystal Ship route

Kunstenfestival The Crystal Ship bracht tijdens de paasvakantie meer dan 20 internationaal gerenommeerde kunstenaars naar Oostende. Bekende artiesten als Roa, Fintan Magee, Faith47, Robert Montgomery en Cyrcle maakten van de stad een heus openluchtmuseum! De werken blijven minimum 2 jaar te bewonderen.

“Met de succesvolle eerste editie van The Crystal Ship voegden we een nieuw topevenement toe aan de kalender en ons permanente cultuuraanbod”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. Ook de Oostendenaars zijn opgetogen over dit nieuwe festival. Meer dan 100 Oostendenaars stelden zich kandidaat om hun gevel te laten opfleuren!

Wandelen of fietsen

De kunstwerken blijven minimum twee jaar lang te bewonderen. De 15km lange fietsroute gidst je langs 22 gigantische muurschilderingen en heel wat kleine knipogen in de open ruimte. Bij de 5km lange wandelroute kom je er 10 tegen. Vanaf begin mei zijn er plannetjes te bekomen bij de dienst Toerisme en binnenkort zal er ook een app beschikbaar zijn.

Stop zeker langs de door James Ensor geïnspireerde muurschildering van Argentijnse kunstenaar Jaz, het 40 meter hoge kunstwerk van de Australische Fintan Magee of het slapend ongedierte van Belgische artiest ROA. Of misschien is de optische illusie van Elian meer jouw ding! Zelfs los van de grote kunstwerken vind je kleine en grotere interventies terug in het straatbeeld van Jaune, Pol Cosmo, Biancoshock en Isaac Cordal. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content