Wil je ook zo graag een pannenkoekenplantje?

Pannenkoekenplantje, Chinese geldplant, missionarisplant, ufoplant, parasol pilea... de pilea peperomioides is een wereldster en heeft nu nog meer fans dan namen. Wat is het voor iets en hoe kom je er aan?

De oorsprong van de geld-, ufo-, parasol- en pannenkoekennamen is duidelijk de vorm van zijn bladeren, de Chinese link te verklaren omdat het plantje daar vandaan komt. Meegenomen door een missionaris die stekjes meenam toen hij uit China moest vluchten, zegt Wikipedia. Al kan het ook zijn dat de benaming ‘missionarisplant’ te maken heeft met het feit dat het kamerplantje heel makkelijk gestekt kan worden en zo snel gul gedeeld kan worden (zelfs in een envelop!).

Snel gestekt

De stekjes groeien op de stengel van de plant, op de plaats waar een dor blad afgevallen is. Het volstaat om het voorzichtig te verwijderen en in goed vochtige potgrond verder te laten groeien. Het grappige plantje, dat schattig oogt in een kleurig (vintage)potje is na virale foto’s op Instagram en Pinterest weer helemaal in bij vintage liefhebbers (het was in de jaren ’70 al eens erg populair) en heeft zelfs een eigen Facebookpagina!

Partner Content