Mieke Van Mechelen aan het werk in de keuken © zjatteentaloere facebook

Zjatte en taloere, laten we samen koken!

Vijf mensen die elkaar nog nooit gezien hebben stappen binnen in een mooi pand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen. Ze krijgen meteen een schort en een glaasje proscecco (met of zonder alcohol) aangereikt. Hun doel: een eenvoudige, maar lekkere maaltijd op tafel toveren.

Gastvrouw Mieke legt uit wat ze die avond gaan doen en zet de deelnemers vrijwel meteen aan het werk. Snijden maar... maar eerst de messen wetten!

Mieke Van Mechelen heeft haar naam niet gestolen. Geboren en getogen in de Dijlestad, kan je vandaag bij haar terecht voor kookworkshops allerhande. Haar zaak draagt de Mechelse naam Zjatte en taloere. Dat komt zo: toen Mieke na 23 jaar door een herstructurering haar job verloor, wist ze niet meteen wat ze zou gaan doen. “Waarom begin jij niet professioneel iets met koken” suggereerden haar vrienden, die al vaak mochten proeven van Miekes culinaire kunsten. “Zjatte en taloere”, riep ze uit (vrij vertaald: foert!), “ik ga ervoor!”

Mieke Van Mechelen aan het werk in de keuken
Mieke Van Mechelen aan het werk in de keuken© zjatteentaloere facebook

Ze volgde al allerhande workshops, maar ze behaalde daarbovenop een echt koksdiploma. En als kok ben je nooit volleerd, dus volgt ze geregeld zelf nog cursussen, momenteel eentje over de wereldkeuken. Vandaag biedt ze een aantal workshops aan, die ze vaak zelf begeleidt. Dat gaat van een beginnerscursus snijtechnieken (zoals vandaag), leren fermenteren, over een veggie barbecue tot Maleisische tapas maken. Ook een wijn- én een theesommelier maken je wegwijs.

Kookworkshops. zjatteentaloere.be

Partner Content