Badgeheimen

Info: alles in de parfumerie, behalve Lierac bij de apotheek – Maria Galland 02 726 21 45 – Phytomer 0800 31 31 31 10 – Vita Verde 010 23 30 00 – Daniel Jouvance 070 22 28 24

De nieuwe generatie bad- en doucheproducten is zo doeltreffend dat het jammer zou zijn ze niet te gebruiken. Tijd dus voor reinigende producten die tegelijk hydrateren, parfumeren, revitaliseren en/of exfoliëren. Allemaal perfect, als het maar ûeren is!

Oliën, gels en crèmes

De douchegels, badcrèmes en badoliën wassen de huid niet alleen in alle zachtheid, maar hydrateren ze, overstelpen ze met vitamines en mineralen, gommen zachtjes de dode huidcellen weg en parfumeren het lichaam subtiel.

Onze keuze

Antistress: in het gamma Thekoa biedt Lierac een Relaxerende Olie, te gebruiken in het badwater (euro 27 – foto 3). Helpt bij vermoeidheid of zware benen. Ook niet te missen is de Gel Douche Eclat die de opperhuid beschermt (euro 14).

Stimulerende cocktail: vitamine-extracten en hydraterende ingrediënten maken van de Energierijke Douchecrème van Dove een superverzorging. Daarnaast is er de Zuivere Frisheid met komkommer en groene thee (250 ml, euro 2,85/stuk).

Plantaardig: de twee Remederm-oliën van Louis Widmer û versie bad of douche û voeden de droogste huidtypes dankzij hun natuurlijke ingrediënten, bernagie, amandel, jojoba... Zeker niet spoelen (badolie euro 11,50 – doucheolie euro 9,90).

Zacht: het bad is de gedroomde plek om de huid te laten genieten van de vier Badoliën van Vita Verde. Hun 100 % natuurlijke essentiële oliën dringen perfect in de opperhuid (euro 8,95 – foto 5). De Luchtwegen badolie maakt de luchtwegen vrij bij een verkoudheid.

Fijnproevers: met de Yoghurt Crèmes voor bad of douche van Fa slaat u twee vliegen in één klap: ze

hydrateren en verfrissen de droge huid (resp. euro 2,39 en euro 3,49).

Zen: welzijn verzekerd met Rice & Lotus van Nivea Body Care. De peeling wordt aangevuld met een douchegel of een badschuim die de weldaden van rijst en lotusbloem – antioxidant en antidehydratatie – combineren (euro 3,79 – peeling).

Katoen! De zachte klaproos gaat samen met katoenmelk om van Le Petit Marseillais een ultrazachte geparfumeerde wasemulsie te maken (250 ml – euro 2,19 – foto 8).

En verder: De doucheverzorging Narcisso Rodriguez for her (200 ml, euro 35), bad- & douchegel Gucci Envy (200 ml, euro 29,50), Gel Crystal Douche & Bain en Huile d’Or van Maria Galland (gamma Les Moments, euro 24,90).

WEETJES Spoel je niet af om de ingrediënten verder te laten werken. Wrijf niet maar dep je droog.

H2O à gogo

Hun naam alleen al nodigt u uit om u goed te voelen en te ontspannen. Waters die heel wat in hun mars hebben.

Onze keuze

IJzig: verfrissing met het Eau d’été Irrésistible van Givenchy (alcoholvrij), waarvan de sprankelende noten van rozen de akkoorden van citroen en meiklokjesgroen vervoegen (euro 52,99 – foto 7). In hetzelfde gamma is er de Hydraterende crème die de huid zacht maakt (euro 38,91).

Verkwikkend: in één enkele verstuiving verstevigt en hydrateert het Eau Tonique No Complex van Givenchy (euro 46,80).

Ode aan de natuur: Silver Rain, het parfum van La Prairie, trekt de luxekaart dankzij zijn geraffineerde ingrediënten uit Frankrijk, Marokko, Thailand en Venezuela. Dit alles in een druppelvormige verzilverde flacon (50 ml -euro 127- foto 10).

WEETJES Weet dat uw huid tijdens het reizen snel aan uitdroging lijdt. Na drie uur in een vliegtuig kan uw lichaam tot 40 % van zijn vochtgehalte verliezen. Veel drinken dus en de huid overvloedig hydrateren.

Voor op vakantie

Deze nieuwe, originele verzorgingsproducten leveren bijzondere diensten en nemen nauwelijks plaats in.

Onze keuze

Om te drinken: voor lichte benen drinken we de Infusion Jambes Légères van Daniel Jouvance (rode vruchtensmaak) op basis van algen en planten die de bloedsomloop stimuleren (20 zakjes – euro 9,90).

Magisch poeder: het Bain aux Chandelles van Kenzoki is een poedermelk voor een gelukzalig badmoment in een wasem van rijst en vlasextract (6 baden + 3 kaarsen – euro 35).

Heerlijk retro: de zakjes Badzout van Iris Nobile d’Acqua di Parma verfrissen terwijl ze een parfum van iris achterlaten (6 zakjes – euro 36 – foto 4).

Kuren: Oligomer-zakjes van Phytomer bevatten gevriesdroogd zeewater (euro 45,6 – foto 9)

Melk: De Huile Blanche van Barbara Bui verleidt met zijn weelderig parfum en melkachtige textuur (100ml, euro 40 – foto 1).

En verder: Bruisende badparels van Armani Mania (euro 31,52); Revitalising Footbath Tablets, Hérôme (euro 11,95).

WEETJES Wacht niet tot uw huid helemaal droog is om een hydraterend product aan te brengen. De actieve bestanddelen ervan dringen beter door als er nog enkele druppeltjes zijn achtergebleven. n

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content