© FRANK BAHNMÜLLER

Margo Salembier is beroepsknuffelaar

Toen ik tijdens corona zo hard had genoten van een knuffelsessie met mijn knuffelcontact, besefte ik dat knuffelen mijn talent was. Talent, niet in de zin van iets wat je goed kan, wel iets wat je energie geeft, je de tijd doet vergeten. We hebben tien uur aan een stuk geknuffeld in de zetel, maar voor mij voelde het als een half uur. Het deed zo deugd.”

Zo kwam Margo Salembier via het internet bij professionele knuffelaars uit in o.a. de VS en Nederland. “Je lichaam maakt gelukshormonen aan tijdens het knuffelen, op voorwaarde dat je ermee instemt en de aanraking lang genoeg duurt. Iemand eventjes goed vastpakken doet ook deugd, maar heeft niet datzelfde effect”, weet Margo.

“Hoe meer ik erover las, hoe meer ik wist dat professioneel knuffelaar een geknipte job was voor mij.” Enkele online cursussen en veel voorbereidingen later, startte Margo haar eigen knuffelzaak op in bijberoep. Mensen kunnen bij haar terecht voor een knuffelsessie van een uurtje of langer. “Wie mij boekt, bel ik altijd eerst even op om te horen of hij/zij wel de juiste verwachtingen heeft. Ik doe absoluut niets seksueels. Voor de eerste sessie voorzie ik ook een half uurtje om elkaar te leren kennen, het concept en de knuffelposities uit te leggen en een contract te tekenen. Daarna zetten we ons comfortabel in de zetel. Regelmatig vraag ik of de klant zich nog goed voelt. Want krijg je tijdens het knuffelen last van je nek of een slapende arm, of doe je iets tegen je zin, dan mist het zijn effect.”

Margo krijgt zowel mannen als vrouwen over de vloer, maar het aandeel mannen tussen de 50 en 60 jaar is het grootst. “Misschien omdat ik zelf in die leeftijdsgroep zit? Of omdat mannen elkaar minder snel knuffelen. Vrouwen doen dat iets makkelijker. Er rust nog een groot taboe op knuffelen buiten een relatie. Terwijl aangeraakt worden een basisbehoefte is, zoals eten en drinken. Ik durf wel eens tegen een vriend of vriendin zeggen ‘pak mij eens goed vast’, maar als je dat niet durft en je hebt niemand om mee te knuffelen, kan een professioneel knuffelaar die nood inlossen.”

knuffelpunt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content