© FOTO'S GETTY IMAGES

Mens op de maan

Op 20 juli 2019 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste mens voet zette op de maan. Het was astronaut en gezagvoerder Neil Armstrong die de legendarische woorden ‘Een kleine stap voor de mens, een reuzensprong voor de mensheid’ uitsprak. De Amerikaanse Apollo 11 missie had ook astronauten Edwin ‘Buzz’ Aldrin en Michael Collins aan boord.

Texas, Houston. Joan Archer (centraal) applaudisseert voor haar man Buzz Aldrin. Ze volgt op televisie hoe de Apollo 11 in de oceaan landt aan het einde van de maanmissie op 24 juli 1969.
Texas, Houston. Joan Archer (centraal) applaudisseert voor haar man Buzz Aldrin. Ze volgt op televisie hoe de Apollo 11 in de oceaan landt aan het einde van de maanmissie op 24 juli 1969.© FOTO'S GETTY IMAGES
Van links naar rechts. Astronauten Neil Armstrong, Michael Collins en Edwin 'Buzz' Aldrin poseren met een beeld van de maan op de achtergrond.
Van links naar rechts. Astronauten Neil Armstrong, Michael Collins en Edwin ‘Buzz’ Aldrin poseren met een beeld van de maan op de achtergrond.© FOTO'S GETTY IMAGES
Paus Paulus VI kijkt op 20 juli in zijn zomerresidentie naar de maanlanding.
Paus Paulus VI kijkt op 20 juli in zijn zomerresidentie naar de maanlanding.© FOTO'S GETTY IMAGES
De voetafdruk van Neil Armstrong is duidelijk te zien in de maanbodem.
De voetafdruk van Neil Armstrong is duidelijk te zien in de maanbodem.© FOTO'S GETTY IMAGES

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content