© Getty Images

Spaarrekeningen eenvoudiger vergelijken

Plusmagazine.be Onlineredactie

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) maakt het voor de consument eenvoudiger om de rentes van gereglementeerde spaarrekeningen te vergelijken. Via de website www.wikifin.be biedt de FSMA een vernieuwde vergelijkingstool aan.

De FSMA biedt deze vernieuwde Vergelijkingstool spaarrekeningen sinds vandaag aan via de website www.wikifin.be. Hierdoor kan je in enkele klikken spaarrekeningen eenvoudig vergelijken. Op basis van het startbedrag, de maandelijkse storting en de spaarperiode krijg je een lijst met spaarrekeningen, gerangschikt volgens de verworven intrest. Vervolgens kan je de lijst filteren en meer details per rekening bekijken. De tool bevat de gereglementeerde spaarrekeningen die in België worden aangeboden door banken die zijn toegetreden tot het protocol over de Vergelijkingstool spaarrekeningen.

De vergelijkingstool geeft op basis van het startbedrag, de maandelijkse storting en de spaarperiode een lijst met spaarrekeningen, gerangschikt volgens de verworven intrest. Gebruikers kunnen de lijst vervolgens filteren en meer details per rekening bekijken.

Voor de vernieuwing werd de vergelijkingstool op een aantal punten aangepast en gebruiksvriendelijker gemaakt. “De aanpassing van deze tool was nodig om in de gewijzigde marktomstandigheden meer transparantie te bieden voor de consument op het gebied van spaardeposito’s, het belangrijkste spaarproduct voor de Belgische bevolking”, zegt FSMA-voorzitter Jean-Paul Servais. 

De website www.wikifin.be wordt jaarlijks meer dan 4 miljoen keer bezocht.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content