Gepocheerde zalm met paprikarelish
En wat denkt u van dit Engelse visgerecht? Vergeet niet, als u kerstmis op zijn Engels wilt vieren, dan moeten er Christmas crackers zijn, kartonnen kokertjes die verpakt zijn als grote toffees met daarin een piepklein cadeuatje, een raadsel, een grap...
Bereiding 40 minuten – voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 – 2 tl lichte
- sojasaus
- 1 el limoensap
- 1 tl vloeibare
- honing
- 600 g verse zalmfilet,
- zonder huid
- 500 ml visbouillon
- 1 tl peperkorrels
- 1 laurierblad
- 1 onbehandelde
- citroen
- 2 sinaasappels
- versgemalen peper,
- zout
Bereiding:
1. Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Was de bosuitjes, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne halve ringetjes. Pel en hak de knoflook fijn.
2. Verhit de olie en fruit de paprika met de bosui en de knoflook 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg 2 eetlepels water, de azijn, de sojasaus, het limoensap en de honing toe. Laat nog even sudderen, breng op smaak met peper en zout en neem de pan van het vuur.
3. Dep de vis droog en verdeel in 4 gelijke stukken. Breng de bouillon met de peperkorrels en het laurierblad aan de kook. Halveer de citroen, pers een helft uit, snijd de andere helft in plakjes en voeg beide aan de bouillon toe. Temper het vuur, leg de stukken vis erin en laat ze in 8 minuten gaar worden (niet meer koken!).
4. Schil intussen de sinaasappels dik en snijd ze in plakken. Verdeel de vis, de sinaasappel en een beetje van de paprikarelish over een schaal. Bestrooi met peper en serveer met de rest van de paprikarelish. Lekker met gebakken aardappelen en roergebakken paksoi met hazelnoten.
Meer gerechten zoals dit vindt u in de Plus Magazine Special Recepten, nu te koop in de krantenwinkel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier