
Heerlijk buiten koken
De zomer komt er nu echt wel aan, dus gaan we lekker buiten eten. Wij geven u alvast enkele heerlijke en originele recepten.
Lamsroulade
Ingrediënten: 1 lamsfilet, 1 eetlepel ruwe mosterd, 3 plakken rauwe ham, 3 eetlepels vleesmarinade, zout, vers gemalen peper, gemengde kruiden. |
|
Rundsvlees met verse koriander, citroengras en koolsla
|
Ingrediënten: 400 g lendenstuk (entrecôte) in 3 cm dikke blikjes gesneden, 1 eetlepel vloeibare honing, zout, 1 bosje verse koriander (de blaaadjes losgetrokken), 1 styengel citroengras (alleen de kern in blokjes gesneden), 1 chilipeper (opengesneden en fijngehakt) Voor de koolsla: 1/2de witte kool, 1 komkommer, 1 kleine ui, 100 g wortelen, 100 ml witte wijn, 100 ml ciderazijn, 1 el citroensap, 1 el suiker, 1 el kurkuma, olijfolie |
Tongrolletjes met scampi en paprikareepjes
Ingrediënten: 4 tongfilets, vismarinade, pikante marinade, 4 gepelde scampi’s, een halve groen, rode en gele paprika, kerriepoeder, anisette. |
|
Kippita
|
Ingrediënten: 4 pitabroodjes, 350 g kipfilet in reepjes, 1 el vleesmarinade, zout, versgemalen peper, 1 tl kerriepoeder, 8 kerstomaatjes, 1/2 komkommer, een beetje bladsla in repen, 75 g gekookte sperzieboontjes in stukjes van 2 – 3 cm, 4 schijven verse ananas in blokjes, kerriesaus. |
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier