© Getty Images/Wavebreak Media

Koel slapen laat je meer vet verbranden

Een koele slaapkamer. Dat is waar we tijdens warme zomernachten meer dan ooit naar verlangen. Dat is niet alleen bevorderlijk voor onze nachtrust. Een koele ruimte bevordert ook het metabolisme, waardoor ons lichaam zonder extra inspanning meer vet gaat verbranden tijdens de slaap.

In het vakblad ‘Diabetes’ publiceerde een Amerikaanse onderzoeksteam recent dezee ontdekking.

Zij voerden onderzoek naar het zogeheten ‘bruin vet’. Dat is een positief vet omdat het het lichaam op temperatuur houdt en energie verbrandt wanneer we het koud hebben. Bruin vet haalt onder meer suiker uit de bloedstroom. Er is nu dus mogelijk een manier ontdekt om het lichaam meer van dit goede bruine vet te laten aanmaken.

Bij deze Amerikaanse studie werd een groep gezonde mannen vier maanden lang gevolgd tijdens hun slaap. Elke maand werd de slaapkamertemperatuur licht gewijzigd. Uit die test bleek dat slapen in een kamer van 18 graden, ervoor zorgde dat de hoeveelheid bruin vet in het lichaam sneller toenam, en dat er dus meer calorieën werden verbruikt tijdens het slapen dan in een ruimte waar het 22 graden warm was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content