Microdermabrasie

Tijdens een microdermabrasie behandeling wordt een straal heel kleine kristallen op het huidoppervlak gespoten. Die kristalletjes verwijderen verontreinigingen en oneffenheden.De huid is het grootste orgaan van het lichaam. De huid heeft veel belangrijke functies, zoals het beschermen van het lichaam tegen infecties en het regelen van de lichaams- en vloeistoftemperatuur.

Ondanks zijn veerkracht kan de huid door hormonale veranderingen, blootstelling aan omgevingselementen en veroudering beschadiging oplopen. Wanneer de verschijningsvorm en samenstelling van de huid door zulke factoren zijn aangetast, kan een microdermabrasie behandeling nuttig zijn.

Tijdens een microdermabrasie behandeling wordt een straal heel kleine kristallen op het huidoppervlak gespoten. Die kristalletjes verwijderen verontreinigingen en oneffenheden. De behandeling duurt ongeveer een uur. De gebruikte kristallen en loskomende huidcellen worden gelijktijdig afgezogen, in een bakje opgevangen en afgevoerd.

Omdat bij een microdermabrasie behandeling een gedeelte van de buitenste huidlaag wordt verwijderd, kan de behandeling een beetje pijnlijk zijn, maar daartegenover staat dat de huid er meteen beter uitziet. Toch kan het zijn dat je een aantal behandelingen moet ondergaan om het gewenste resultaat te bereiken.

Deze behandeling kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de behandeling met de dokter moeten worden besproken.Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content