Omgaan met een dementerende ouder

Het grote publiek in Vlaanderen kent Tosca Niterink nog als de actrice die Thea gestalte gaf in Theo & Thea. In dit boek laat ze een heel andere kant van zichzelf zien...

Volgend jaar wordt Tosca Nietering vijfenvijftig, de Thea met de konijnentanden is nauwelijks nog terug te vinden in de stijlvolle vijftigster. De humor gelukkig wel, zelfs in een boek met een toch niet bepaald vrolijke thematiek.
Tosca Niterink – inmiddels in Nederland ook bekend als documentairemaker en schrijfster – verhaalt hoe zij en haar broer en zus een oplossing moeten zoeken voor hun dementerende moeder, die niet langer in staat is om voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk vinden ze die, maar niet alleen hun moeder moet wennen aan de nieuwe situatie. Tosca beschrijft met humor, maar ook met zoveel gevoel hoe haar moeder en haar huisgenoten leven in het kleinschalig project voor dementerenden. De reacties van de familieleden van haar nieuwe huisgenoten, hun verhalen en van het verplegend personeel. Het resulteert in een waardevol boekje, een troost voor iedereen die met een gelijkaardige situatie geconfronteerd wordt.

De vergeetclub – Tosca Nieterink – uitg. Podium – isbn 9789057596667

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content