© iStock

Denemarken opnieuw het gelukkigste land ter wereld

Denemarken heeft zijn titel heroverd van “gelukkigste land ter wereld”. Vorig jaar moest het Zwitserland laten voorgaan, maar de Denen wisten hun koppositie te herwinnen.

Sedert 4 jaar werkt het Earth Institute van de gerenommeerde University of Columbia elk jaar het World Happiness Report uit.

Denemarken schoot al twee keer de hoofdvogel af (in 2012 en 2013), maar moest de leiding vorig jaar aan Zwitserland laten. Dit jaar stellen de Denen orde op zaken.

De Noord-Europese landen scoren over het algemeen hoog, met behalve Denemarken ook IJsland (3), Noorwegen (4), Finland (5) en Zweden (10) in de top-10.

Nederland prijkt op de zevende plaats, net als vorig jaar. Frankrijk gaat van 29 naar 32, Duitsland maakt een mooie sprong voorwaarts, van 26 naar 16. België was in 2015 nog 19de en wint nu een plaatsje.

Het rapport rangschikt landen op basis van het geluk van hun burgers en hun subjectief welzijn. Dit jaar werden voor de eerste keer de gevolgen van ongelijkheid binnen samenlevingen gemeten en mee opgenomen.

Onderaan de lijst van 157 landen bengelen Afghanistan, Togo, Syrië en rode lantaarn Burundi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content