© Getty Images/iStockphoto

‘Grootste Belgische boomplantactie ooit’ gestart

Plusmagazine.be Onlineredactie

‘The Biggest Tree Plant’ wil dit plantseizoen in België de meeste bomen ooit planten. De eerste bomen werden woensdag in het Vlaams-Brabantse Asse geplant. De campagne roept iedere Vlaming op om mee te planten, of een cadeauboom te kopen.

“Bomen zijn de beste manier om klimaatopwarming tegen te gaan: ze slaan CO2 op, voorzien ons van zuurstof en verrijken de bodem”, legt Louis De Jaeger uit, trekker van de campagne ‘The Biggest Tree Plant’. Een groep ondernemers sloeg daarom de handen in elkaar en zette de campagne op poten.

Ieder zijn boompje

“We zien af en toe in het nieuws dat één of ander land zoveel miljoenen bomen heeft gepland. Wij willen hetzelfde kunnen zeggen op het einde van dit plantseizoen en roepen Vlamingen daarom op om een boom te planten”, zegt De Jaeger. “Ons doel is om in elke Vlaamse tuin en op elk terrein een boom te kunnen planten. Alle kleine puzzelstukjes helpen om de klimaatopwarming tegen te gaan.”

‘The Biggest Tree Plant’ roept mensen op om een plantactie op hun terrein te organiseren. De organisatie biedt daarvoor een toolkit die toont hoe je zo’n event kan organiseren, maar ook hoe je nu precies een boom moet planten. Daarbovenop zal deze campagne elk plantevenement promoten en krijgt iedereen poster- en flyer-templates, die je dan gratis mag gebruiken.

Ook voor wie geen tuin heeft

‘The Biggest Tree Plant’ heeft zelf ook 75 hectare grond ter beschikking. “We hebben over heel België meer dan honderd terreinen verzameld. Dit is een unicum”, zegt coörganisator Bart Wolput.

Via de website van de campagne kan iedereen bomen doneren die vervolgens op deze 75 hectare geplant worden. Zo kan wie geen eigen tuin heeft, of te weinig plaats voor bomen, toch zijn steentje bijdragen.

“Je kan op onze site ook kiezen welke soort boom je cadeau wil geven: een liefdesboom, een verjaardagsboom, een je-kan-de-boom-in-boom...”, lacht Laurien Van den Broeck van DinnerGift.

Partner Content