Hello Fresh : een wekelijkse box met verse maaltijden

Het concept is super eenvoudig. Hello Fresh levert een doos ( een box) vol met verse ingrediënten voor 3 of 5 warme maaltijden en een bijpassend receptenboekje. Nadenken in de keuken is niet meer vereist. Je voert gewoon uit wat het boekje zegt en klaar is kees.

De levering gebeurt telkens op maandagavond na kantoortijd. Je bepaalt zelf voor hoeveel personen – van 1 tot 6 – je bestelt. De ingrediënten worden handig in de juist afgemeten porties, inclusief kruiden en saus, bezorgd. Alles is kant en klaar om meteen in de keuken mee aan de slag te kunnen.

Bestellen gebeurt aan de hand van een flexibel lidmaatschap. Wie een account aanmaakt via de site, ontvangt normaal wekelijks een box, maar je kan de bestelling ook pauzeren, als je eens een week geen zin hebt. Het concept bestaat al in andere landen en ook in gelijkaardige formules in ons land. Sinds kort is Hello Fresh ook in Vlaanderen en Brussel op de markt.

Welke formules?

Er is keuze uit een Originalbox, een Veggiebox (voor vegetarische gerechten) en een Fruitbox. Voor een complete maaltijd, inclusief de levering aan huis, moet je rekenen op minimum 36 euro per Originalbox (3 maaltijden voor 1 persoon), vanaf 43 euro per Veggiebox. Hoe meer personen, hoe voordeliger deze formule.

Wat beloven ze ?

Een snelle maaltijd, die je binnen de 30 minuten bereidt en serveert, die bovendien gezond is en samengesteld op basis van een uitgebalanceerd voedingspatroon. Het bedrijf ontwikkelt elke week nieuwe, originele recepten, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan regionale seizoensproducten van hoge kwaliteit. In de box vind je vaak verrassende ingrediënten die je in de supermarkt niet zo vaak aantreft zoals postelein, koolraap of spitskool. Je krijgt alles in de juiste hoeveelheden, zodat er weinig etensresten in de vuilnisbak hoeven te belanden.

Dit vonden wij ervan?

Wij bestelden de Originalbox met 3 warme maaltijden voor een gezin van 5 personen (twee ouders, drie kinderen). De box openen en ontdekken wat je de komende dagen zal klaarmaken, had veel weg van het ontdekken van een Sinterklaascadeau. Mijn aanvankelijke vrees ( ga ik dit wel lusten?) ruimde snel plaats voor een ‘mmm- wat verrassend lekker’ gevoel.

Ik moet toegeven dat ik het ook best zalig vond, om eens niet elke dag mijn hoofd te moeten pijnigen op zoek naar inspiratie voor een lekkere, gezonde en toch wat andere maaltijd. Dat ik bovendien een uitstap naar de supermarkt, de slager enz. uitspaarde, was extra mooi meegenomen.

De kwaliteit van de producten is zonder meer top. De verse zalm op vel en de gemarineerde varkensslapjes waren prima, de groenten (, veldsla, koolraap,peultjes, broccoli...) waren meestal van biolabels en kraakvers. Erg handig waren de aangepaste kleine kruidenporties en sauszakjes. Je hoeft niet je eigen keuken in te duiken op zoek naar zeldzame specerijen, die je zelden gebruikt maar die je gerecht wel een extra twist geven.

Het is koken zonder nadenken, alsof je keuken ineens uitgerust is met een culinaire gps. Je opent het receptenboekje, volgt de eenvoudige instructies- moeilijke bereidingen kom je niet tegen- en op het einde word je verrast door een zelfgemaakte lekkere maaltijd.

Dat je op die manier ook ingrediënten en geslaagde combinaties ontdekt, die je zelf niet meteen in de winkel zou kopen, is een bijkomend voordeel. Want raapjes in de wok, veldsla met farfalle en een stoofpotje met bataten is niet meteen wat je noemt dagelijkse kost en toch heerlijk.

Voor wie ’s avonds snel gezond eten op tafel wil, en niet teveel wil nadenken over het wat, hoeveel, welke bereiding... is dit wat ons betreft een prima formule. De prijs -kwaliteit verhouding zit goed, zeker bij de boxen voor twee of meer personen. De porties zijn absoluut ruim bemeten. Je gaat niet met honger van tafel, integendeel. Aan het einde van de week, hadden we nog genoeg over voor een kliekjesmaaltijd.

Nadelen?

  • Je kan niet van tevoren kiezen welke gerechten je wil. Alleen aangeven of je Veggie of Origina will. Ben je geen fan van varkensvlees of heb je nu net geen trek in vis, dan heb je pech, want het staat nu op het menu.
  • Voor wie bepaalde allergieën of intoleranties heeft, is deze formule ook te weinig flexibel.
  • Drie maaltijden per week is wat mij betreft voldoende. Nadien wil je toch ook zelf weer eens nadenken over wat je graag zou eten.

Partner Content