© Belga

Uber levert maaltijden aan huis in Brussel

20 oktober gaat UberEATS in Brussel van start met on-demand maaltijdbezorging. Via de speciale UberEATS app kunnen inwoners van Brussel dagelijks tussen 11.00 uur ’s ochtends en 23.00 uur ’s avonds eenvoudig en betaalbaar maaltijden bestellen.

Geen bezorgkosten

UberEATS brengt de komende maanden geen bezorgkosten in rekening voor gebruikers en vraagt op dit moment geen minimum bestelbedrag. Het is daarom niet nodig om extra – vaak overbodige – items aan de bestelling toe te voegen. UberEATS gaat van start met een breed scala aan kwalitatief goede lokale restaurants en honderden koeriers die de bestellingen per fiets of scooter zullen bezorgen.

Filip Nuytemans, General Manager UberEATS Expansion Markets: “We zijn al meer dan 2,5 jaar actief in Brussel en kennen de stad als geen ander. Deze kennis en ervaring gaan we nu toepassen op het bezorgen van maaltijden. Met UberEATS bieden we de inwoners van Brussel een betaalbare service van goede kwaliteit. Zo vragen we geen bezorgkosten en is er op dit moment ook geen minimum bestelbedrag.”

Hoe het werkt

Gebruikers van het reguliere Uber platform kunnen na het downloaden van de UberEATS app inloggen met hun bestaande account. Ook kan er besteld worden via www.ubereats.com. Maaltijden bestellen via UberEATS is net zo eenvoudig als het bestellen van een Uber rit. Gebruikers selecteren het restaurant en gerecht naar keuze, volgen de status van hun bestelling via de app, zien live op de kaart waar de bestelling is en een UberEATS koerier levert de maaltijd voor de deur af. Net als bij de Uber app wordt de factuur naar het e-mailadres van de gebruiker gestuurd.

Koeriers en restaurants

Koeriers die via het Uber platform rijden, kiezen zelf wanneer zij op de fiets of scooter stappen. Koeriers loggen in zodra zij inkomsten willen genereren en uit zodra zij willen stoppen. Restaurants in de Belgische hoofdstad kunnen nu via het UberEATS platform hun maaltijden direct aan alle Uber gebruikers aanbieden. Tienduizenden mensen in Brussel maken wekelijks gebruik van de reguliere Uber app. Iedereen met een bestaand Uber account, heeft automatisch een UberEATS account en kan direct inloggen.

Met de lancering in Brussel is UberEATS beschikbaar in 40 steden verspreid over 13 landen wereldwijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content