Voor u getest: Ontbijtbox HelloFresh

Kant-en-klare maaltijdboxen hebben blijkbaar hun weg gevonden naar heel wat Belgische gezinnen. Een van de leveranciers, HelloFresh, heeft zijn assortiment recent uitgebreid met een ontbijtbox. Voor wie eens iets anders wil dan de klassieke boterham of ontbijtgranen.

Wij bestelden een ontbijtbox ongeveer een week vooraf en kregen onze verse doos maandagavond op het afgesproken tijdstip aan huis geleverd. De box openen heeft altijd iets van een cadeautje uitpakken. Benieuwd naar wat het gevarieerde ontbijt zoal zal inhouden.

Zoals verwacht staat er geen brood op het menu. Wat krijgen we allemaal wel? Een ruime portie crackers met jong belegen kaas en gerookte kalkoenfilet, bedoeld voor twee ochtenden maar beide zijn voldoende lang houdbaar zodat je dit geen twee dagen na elkaar hoeft te nemen.

Op zich niets mis mee. Zo’n ‘gerecht’ is absoluut snel klaar, bevat voldoende voedingsstoffen maar het is niet meteen een hap waar ik van begin te watertanden.

Griekse yoghurt

Van het tweede recept worden we al veel gelukkiger: Griekse yoghurt met verse blauwe bessen, een zakje noten- en cranberrymix, havermout en appel. De bereiding is supersimpel. De appel in kleine stukjes snijden, vervolgens een portie yoghurt mengen met de andere ingrediënten.

Die zijn stuk voor stuk erg vers en smakelijk. De Griekse yoghurt is biologisch, romig en smaakt echt top. De porties zijn voldoende ruim voor een stevige ontbijtportie. Wij smulden er zelfs drie dagen van.

Pannenkoekenslag

De derde variant is bananenpannenkoek met honing. Geen kant- en klare versie maar wel eieren, bloem, boter om zelf beslag mee te maken. Daar keek ik wel even van op. De weekochtenden lijken me iets te druk om even tussendoor achter het fornuis te staan voor een pannenkoekenslag. Toch stoppen ze bij HelloFresh elke week bewust zo’n ‘iets langer recept’ erbij, voor in het weekend, wanneer je meer tijd hebt om te ontbijten.

Dat klinkt natuurlijk prima, maar in de praktijk is er van dat uitgebreid weekendontbijt nog steeds niets in huis gekomen. De bananen zijn al lang opgesmuld. Het keurig afgemeten pakje bloem ligt nog steeds te wachten op die luie zondagmorgen waarop ik de tijd zal vinden om eens pannenkoeken te bakken.

Voordelen?

  • Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Regelmatig variëren scherpt de eetlust ’s morgens aan. De ontbijtbox laat je eens andere dingen proeven zoals havermout met een mengeling van noten.
  • Handig: opstaan en meteen weten wat je ontbijt wordt. Dat kan je flink wat tijd besparen tijdens de ochtenddrukte.
  • Naast het ontbijt bevat de box ook een fles lekker vers biosap, zoals appel-kers, kwaliteitsvol vers fruit om mee te nemen overdag, en als extraatje nog een zakje verse kruiden.
  • De receptenfiches zijn handig en bevatten ook info over de voedingsstoffen zoals aantal calorieën, vezels, eiwitten...

Nadelen?

  • De langere recepten matchen – helaas- niet meteen met mijn levensstijl.
  • Net zoals bij de maaltijdbox kan je niet kiezen wat je op je bord wil. Je laat je verrassen. Dat kan soms ook tegenvallen.

Praktisch

De Hello Fresh ontbijtbox bevat alle ingrediënten voor 2 of 4 personen voor 5 dagen ontbijt, met telkens 3 recepten. Je kan de ontbijtbox alleen in combinatie met de maaltijdbox te bestellen.

Prijs: ? 25 voor 2 pp, ? 45 voor 4 pp.

Partner Content