4 haardrogers op de testbank

Haardrogers evolueren en zetten almaar betere prestaties neer. Maar welk toestel moet je nu kiezen uit het enorme aanbod?

1.

Vind je de haardroger doeltreffend?

2.

Ligt het toestel goed in de hand?

3.

Wat zijn de leukste pluspunten?

4.

Is de haardroger niet te zwaar of te lawaaierig?

5.

Zou je anderen dit toestel aanraden?

Braun Satin-Hair 7 SensoDryer, Iontec-technologie, €27,99

Getest door Rita (61 jaar), secretaresse

1. Het toestel droogt mijn korte haar in luttele minuten. De blaasmond volstaat om volume te creeëren. De structuur van mijn haar vereist de hoogste temperatuur. Het eindresultaat was niet perfect omdat mijn haar sinds de zomer erg droog is en hypergevoelig voor vocht, waardoor het snel kroest. Tijdens de testperiode lag de luchtvochtigheid vrij hoog en moest ik na de haardroger de stijltang inschakelen om mijn kapsel helemaal goed te krijgen.

2. Het toestel ligt goed in de hand, al is het zwaarder dan mijn eigen haardroger. Je kan het toestel bij de handgreep maar ook bij de cilinder vasthouden. Dat is minder handig, al wordt de cilinder door het luchtkoelingssysteem niet heet.

3. De coolknoppen zorgen onmiddellijk voor een koude luchtstroom. Naargelang de manier waarop je het toestel vasthoudt, kan je al dan niet vlot bij de knoppen. Een minpunt: het snoer is aan de korte kant. Omdat mijn kaptafel vrij ver van een stopcontact staat, moest ik er een verlengsnoer bijhalen.

4. Deze haardroger lijkt iets stiller dan de mijne. De twee snelheden volstaan. Ik zet mijn haardroger altijd op de hoogste snelheid.

5. Dit is een toestel met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Wel jammer dat het snoer zo kort is.

Babyliss Pro Digital 6000 E, €199,90

Getest door Isa (55 jaar), bakkersvrouw

1. Fijn dat ik deze haardroger nauwkeurig kan afstellen voor mijn droge, kroezende en broze haar. Hoewel de luchtstroom en de hitte minder sterk zijn dan bij het toestel dat ik thuis gebruik, ben ik toch sneller klaar en valt mijn haar vlug goed.

2. Het toestel ligt echt perfect in de hand. Deze haardroger is te licht noch te zwaar.

3. De coolknop is erg ergonomisch. Maar de andere accessoires (waaronder de opzetstukken) vind ik niets bijzonders.

4. Ik viel meteen voor het geluid van dit toestel: luxueus, ietwat gedempt en totaal niet agressief. Een pluspunt.

5. 199,90 euro voor een haardroger, dat is best even slikken. Maar het moet gezegd: dit toestel maakt echt het verschil.

Philips warmeluchtborstel, €59,99

Getest door Marthe (56 jaar), vertaalster

1. Met deze airstyler kan je je haar tegelijk drogen en stylen. Handig, efficiënt en snel!

2. Het toestel is vrij ergonomisch, al is het even wennen aan de bewegingen die je moet maken. Je moet ook behoedzaam te werk gaan, anders dreigt je haar in de knoop te raken, zeker als het krult zoals dat van mij.

3. Met de vijf opzetstukken creëer je evenveel kapselstijlen: steil haar, krullen, naar binnen of naar buiten gedraaide haarpunten, volume bij de wortels... Vooral de brede, platte borstel is erg gerieflijk.

4. Deze lichte en stille airstyler heeft drie standen: een zachte en koele luchtstroom, krachtige en warme lucht en ook stylen.

5. Een prima aankoop voor wie geen fan is van haardrogers: dit alternatief kan echt een haardroger vervangen. Ook ideaal om je kapsel ’s ochtends of na een wandeling in de regen snel weer in model te brengen.

Calor for Elite Model Look, Pro AC Motor, €17,99.

Getest door Maud (57 jaar), decoratrice

1. Ik heb sluik en vooral erg dun haar. Deze haardroger zonder veel poespas is uitgerust met een professionele motor en die is te krachtig voor mijn haartype. Zelfs bij de laagste snelheid en temperatuur blijf het moelijk om vorm en volume aan mijn korte snit te geven. Dit is duidelijk een model voor mensen met een mooie haardos.

2. Ondanks die krachtige motor ligt deze droger toch goed in de hand en voelt hij niet te zwaar.

3. Dit model heeft maar één hulpstuk: een mondstuk om te föhnen. Een diffuser zou welkom zijn. Het effect op je haarglans van het rooster met keramische bekleding in toermalijn, waarmee dit model uitpakt, ontgaat me evenwel. Het lange snoer is wel een pluspunt.

4. De krachtige motor maakt deze haardroger ietwat luidruchtig, ook bij lage snelheid.

5. Een correcte prijs voor wie op zoek is naar een basic-model met een professionele motor.

Info – www.philips.be, www.braun.com, www.babyliss.com, www.calor.be

VIRGINIE DRAELANTS

Partner Content