© ISOPIX

Blinde vink van snijbiet en kalfsgehakt

(Voor 4 personen)

150 g ronde rijst, 4 eetlepels olijfolie, peper, zout, 30 g rozijnen, 1,2 kg snijbiet, sap van 1 citroen, 1 ui, 1 teentje look, 1 bussel peterselie, 3 sneden wit brood zonder korst, 3 cl melk, 350 g kalfsgehakt, 60 g geraspte comté, 1 ei, 3 mespunten curry, 1 mespunt kalfsfond in poeder.

1 Kook de rijst, laat uitlekken, roer er een eetlepel olijfolie, peper en zout door. Zet opzij.

2 Week de rozijnen 15 minuten in een glas lauw water.

3 Verwijder de nerven van de snijbiet. Blancheer de bladeren drie minuten in zout kokend water. Laat schrikken in koud water. Hou de acht mooiste bladeren apart.

4 Verwijder de draden van de nerven, snij ze in stukjes, laat vijf minuten garen in kokend water met citroensap en laat uitlekken.

5 Hak de geblancheerde snijbiet, de ui en het teentje look. Snipper de peterselie en hou één eetlepel apart. Mix het brood en de melk.

6 Meng in een slakom het kalfsgehakt met de ui, de look, de gehakte snijbietbladeren, de rijst, de comtékaas, het brood met melk, het ei, de uitgelekte rozijnen, curry, peper en zout.

7 Vouw de acht resterende snijbietbladeren open, breng in het midden van elk blad de farce aan, plooi de bladeren dicht tot blinde vinken. Leg ze in het mandje van de stoomkoker. Overgiet met een scheutje olijfolie, sluit de pan en laat 15 minuten stomen.

8 Warm de rest van de olie in een pan, sauteer er de gegaarde stukjes nerf in. Strooi er het kalfsfondpoeder, peper en zout over, voeg wat water toe, laat 10 minuten sudderen. Serveer de blinde vinken met de gesauteerde nerven, werk af met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content