
Chutney van rode uien
21-10-2020, 21:00
Bijgewerkt op: 19-09-2023, 08:50
(Voor 4 personen)
6 rode uien ? 20 g boter ? oe koffielepel zout ? 50 cl stevige rode wijn ? 1 koffielepel vierkruidenmix ? oe koffielepel cayennepeper ? 150 g suiker.
? Pel de uien en hak fijn. Laat tien minuten stoven in een kookpot, met boter en zout, tot ze glazig zijn.
? Voeg de wijn, de kruiden en de suiker toe. Zet het deksel op de pot, breng aan de kook en laat 15 minuten inkoken.
? Verwijder het deksel, laat al roerend nog even verder koken tot alle vloeistof verdampt is. De uien moeten gekarameliseerd zijn.
? Laat afkoelen, giet in een potje en zet in de koelkast. Koud serveren bij koude vleessoorten, terrine of kaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier