Een reusachtige draak lijkt over de moerasvlakte te golven.

De Hoge Venen op drakenvoeten

De Hoge Venen zijn vandaag zowat een van de meest bekende natuurreservaten van ons land. Maar in het verleden werden nog andere projecten gelanceerd om deze streek met zijn ruig klimaat en ondankbare bodem te benutten.

Zo werd er begin 20ste eeuw een heus arboretum aangelegd in de omgeving van Mefferscheid, tussen de Baraque Michel en Eupen. Men wou uitzoeken welke boomsoorten hier in moeilijke omstandigheden kunnen gedijen. Op die vijf hecta-ren wandel je vandaag tussen 48 soorten naaldbomen en zes soorten exotische loofbomen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Sommige exemplaren hebben intussen gigantische afmetingen bereikt. De Macedonische den en de Japanse parasolboom van Mefferscheid zijn in hun soort zelfs de grootste van ons land.

In dit nog niet zo lang geleden gerenoveerde arboretum kan je ook een kunstzinnige wandeling maken. Langs het Drakenpad wachten bizarre houtsculpturen, zoals een reusachtige draak die over de moerasvlakte lijkt te golven. Het bijna één km lange knuppelpad valt met zijn kunstwerken en infoborden zeker bij kinderen in de smaak. Ben je enkel met volwassenen op stap, dan kan je opteren voor de veel pittigere Montagne du Dragon-wandeling van 14 km, die ook door het arboretum loopt.

Drakenpad, Arboretum van Mefferscheid, Baelen. De Montagne du Dragon-wandeling, start in Membach, wegwijzers: groene vierhoek op witte ondergrond. ostbelgien.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content