De lente- en zomertrends

De mooiste mode is deze die het best bij u past. Al wat u moet doen is ze aanpassen aan de nieuwste seizoentrends...

De comeback van de jurkjes

De incarnatie van de vrouwelijkheid: licht en zwierig. Of helemaal geïnspireerd door de sixties. Zalig, zo’n jurkje uitzoeken!

De kleuren: sober... of net niet!

Zwart/wit en grijs. Wie vorig jaar al wat spulletjes in deze basiskleuren kocht, kan ze weer bovenhalen. Koester vooral de grijze, want dicht bij uw gezicht verdoezelen ze kleine rimpeltjes.

Geel, oranje en rood. Deze zomer breekt geel pas echt door. Fris, maar niet iedereen staat ermee. Als u ook vindt dat uw teint er mat door lijkt, kunt u voor een gele rok of accessoires kiezen. Een tas en/of een paar schoenen fleuren uw outfit op zonder schade aan te richten. Of u gaat voor een van de pastelkleuren die het nu tegen het felle geel, oranje en rood opnemen. In de mode mògen tegenstellingen...

De stoffen: licht en bedrukt

Motiefjes. Overal motiefjes: etnisch, jungle of gebloemd.

Bloemen. Vorige zomer werden de met bloemen bedrukte stoffen weer in de strijd geworpen door de geniale Marc Jacobs (Vuitton). Vergeet de romantische bloemetjes van Laura Ashley: deze bloemen zijn wild, fel en onstuimig, een eerbetoon aan schilders als Monet, Van Gogh en de hippies. Mooie, maar gevaarlijke stoffen, want we lijken er snel tien jaar ouder of tien kilo zwaarder mee. Slim en trendy combineren met passende accessoires is de boodschap!

Transparant. Hou topjes en onderrokken bij de hand, want de nieuwe stoffen zijn licht, luchtig... en doorschijnend.

De accessoires: feestelijk en opvallend

Tassen. Groot of klein, als ze maar bij uw figuur passen. Geen enorme tassen als u aan de kleine kant bent, dan kiest u beter slim voor een klein exemplaar.

Hakken. Heel hoog of juist helemaal plat: aan u de keuze.

Sjaaltjes. Mogen weer, maar dan niet klassiek geknoopt of gedrapeerd, genre BCBG. Laat u inspireren door touaregs of Palestijnen of knoop uw sjaaltje op zijn Indisch in uw haar.

Riemen. Onmisbaar. Kies voor eentje die taille of heupen beklemtoont, naargelang wat het best bij uw figuur past.

Eerste Hulp Bij Modedilemma’s

Extra large! Leuk, zo’n maxi-pull of maxi-broek om een en ander weg te moffelen? Ja, als u het tenminste slim speelt, want anders kunt u wel eens het tegenovergestelde effect bereiken. Wie erg mager is, oogt bijvoorbeeld al snel uitgehongerd in wijde kleren. Kijk dus kritisch in de spiegel en kies voor óf een wijde trui óf een wijde broek, nooit de twee samen. Koop ook mooie materialen, zodat uw outfit niet al na een eerste wasbeurt gaat slobberen.

Lengte? Mini-rokjes verbant u best voor een paar jaar naar de zolder, ze zijn out. Rokken en jurken vallen tot net boven of onder de knie en ogen erg modieus met een legging eronder. Maar ook lange jurken en rokken – zo uit de jaren ’70! – zijn helemaal in. Broeken rollen we op tot op onze enkels of krijgen een boord zodat ze op het begin van de kuit vallen. Pech voor grote vrouwen, bij wie het net lijkt of ze uit hun broek gegroeid zijn, maar ook voor kleine, die er erg kort in lijken. Mannen houden zich best aan de klassieke broeklengte. n

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content