© FOTO'S ISOPIX

Exotische sla van avocado en mango

Met deze vrucht – nee, geen groente – zal je zeker scoren. Ze bulkt van de vitaminen en houdt zowel van hartig als van zoet. Verras je tafelgenoten eens met iets anders dan die eeuwige guacamole.

(Voor 4 personen)

Voor het ijs. Een takje basilicum, 2 avocado’s, 2 eetlepels limoensap, 25 cl yoghurt natuur, zout. Voor de sla. 2 mango’s, 2 avocado’s, 1 eetlepel roze peperbolletjes, 1 eetlepel sesamzaadjes of wasabi (groene sesam), 2 takjes basilicum, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie.

Het ijs

1 Was de basilicum, dep droog, verwijder de blaadjes en hak ze fijn.

2 Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil, doe het in de kom van de blender met het limoensap, de yoghurt en de fijngehakte basilicum. Voeg zout toe.

3 Mix tot een moes, giet in een ijsmachine en laat een half uur draaien. Giet in een ijsrecipiënt en zet in de diepvries.

De sla

4 Snij de mango’s en de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Haal met een parisienneboor ronde bolletjes uit het vruchtvlees en doe ze in een slakom.

5 Voeg de roze peperbolletjes en de groene sesamzaadjes toe.

6 Was de basilicum, dep droog en verwijder de blaadjes. Hou wat basilicumblaadjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Doe de gehakte basilicum in de slakom, giet er het citroensap en de olijfolie over. Roer om en verdeel over de kommetjes.

7 Voeg een bol avocado-ijs toe, werk af met een blaadje basilicum en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content