© FOTO'S ISOPIX

Frambozenstronkjes met rozenblaadjes (voor 4 personen)

4 eieren ? 300g suiker ? 100g bloem ? 20cl water ? 3 el rietsuikersiroop ? 3 el rozenwater ? 200g frambozen ? 300g mascarpone ? roze suiker ? rozenblaadjes.

Warm de oven voor op 180°C. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de dooiers met de helft van de suiker tot een wit mengsel. Voeg de bloem toe en meng.

Rol het deeg open op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat 10 tot 12 minuten bakken in de oven. Draai het biscuit om op een propere vaatdoek, verwijder het bakpapier en laat afkoelen.

Doe het water in een kookpot, samen met de rietsuikersiroop en breng aan de kook. Voeg twee eetlepels rozenwater toe en laat afkoelen.

Voor de room: plet 100 g frambozen met de rest van het rozenwater. Filter de coulis en vang het sap op in een kom. Voeg de mascarpone en de rest van de suiker toe. Meng met de garde. Zet koel.

Snij het biscuit in twee. Breng met een penseel een laag je siroop aan. Breng vervolgens op de ene helft van het biscuit een laag frambozenroom aan, druk er de resterende frambozen in en dek af met de andere biscuithelft. Zet 30 minuten in de koelkast.

Snij het gebak in rechthoeken van 4 x 10-12 cm. Zet koel. Werk net voor het opdienen af met de roze suiker en de rozenblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content