© FOTO'S ISOPIX

Gehakt parmentier van boeuf bourguignon

(Voor 4 personen)

800 g rundsvlees, 500 g wortelen, 2 kleine uien, 2 eetlepels olie, 60 cl rode bourgogne, 750 g aardappelen, 12 cl melk, 80 g boter, zout, peper van de molen, 2 eetlepels paneermeel.

1 Snij het vlees in heel kleine blokjes. Schil de wortelen en snij ook die in piepkleine blokjes. Pel de uien en hak ze fijn. Warm de olie op in een braadpan en bak er het vlees in tot het goudbruin ziet. Haal het vlees uit de pan en doe er de uien in. Laat ze op hun beurt bakken tot ze een mooi kleurtje hebben.

2 Voeg het vlees opnieuw toe samen met de wortelen. Overgiet met rode wijn, dek af en laat drie uur sudderen op een laag vuurtje. Roer regelmatig om.

3 Start met het bereiden van de puree een uur voor het vlees klaar is. Stoom de aardappelen 30 minuten in de schil. Pel ze en haal ze door een fijne roerzeef. Doe de puree in een kom. Warm de melk op en voeg al roerend de boter toe. Giet dit alles al roerend bij de puree. Kruid en roer nog eens goed om. Hou de puree warm.

4 Warm de oven voor op 210°C (stand 7). Doe het vlees en het bakvocht in een ovenschaal. Breng een laag puree aan en strooi er het paneermeel over. Zet 20 minuten in de oven.

5 Dien meteen op.

FRANCOISE PLUME – FOTO’S ISOPIX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content