Een goede jeans? Dat is er een die past bij uw morfologie. Hoe u die dan vindt? Door er een te passen, en nog een te passen, en alweer een te passen.

Waarom hij perfect is

Rechte snit. De taille te hoog, noch te laag. Donker, niet afgewassen. Als u het bij één jeans houdt, dan is het deze wel. Of een andere. Zo een die u met alles kunt combineren. Want een jeans, die past overal bij. Ideaal dus om mee te nemen op reis of om ’s morgens zonder nadenken aan te schieten op weer een van die dagen dat u niets meer hebt om aan te trekken.

Trendy is hij op zijn best, met als bijkomend voordeel dat hij van alle seizoenen is en nooit uit de mode raakt. Over tien jaar draagt u hem nog. En als u eraan gedacht hebt er een te kopen met wat stretch, dan mag u zelfs een kilootje afvallen...

Omdat hij magistraal neutraal is, laat hij boven de gordel ruimte voor originaliteit en een waaier aan kleuren.

Ook mooi meegenomen: hij past bij elk silhouet en laat dijen en kuiten de ruimte.

Waarom hij ons tien jaar jonger doet lijken

Er tien jaar jonger uitzien is niet hetzelfde als er als een puber bijlopen. Mijd daarom een al te afgewassen of gescheurde jeans, ook tijdens het weekend.

Laat u daarentegen verleiden door de T-shirt-met-boodschap trend. Op voorwaarde evenwel dat tekst en vormgeving sober en positief blijven. I Love Shoes, Bags & Boys (het T-shirt-met-boodschap waar we Paris Hilton op betrapten) en andere ‘grappige’ opschriften ogen weinig fijngevoelig en lichtjes belegen.

Draag er een zachte sweater met een elegante snit bij.

In een jeans met lichtjes wijde pijpen lijken uw benen langer. En met een hakje staat hij helemaal beeldig. Laat afgebleekte, dikmakende modellen links liggen en u hebt meteen een slanker silhouet. Voor een nog groter optisch effect mag de zoom op uw schoen staan of er zelfs over hangen.

Waarom hij chic staat

Een jeans als deze kan wedijveren met een geklede pantalon. Met dat verschil dat hij eigentijdser en minder stijf aandoet dan de pantalon van een tailleur. Draag hem met een mantelpakjasje en hoge hakken. Of, ook prachtig, met een smokingjasje.

Wat deze jeans chic maakt, is zijn hoge taille. De bloes hoort u er dus in te dragen. Die hoge taille verlengt ook uw silhouet en dat is mooi meegenomen als u kleiner of wat ronder bent. En neen, hij hoeft niet op uw buik te drukken, als u maar een stretchmodel in de juiste maat koopt.

Aarzel niet om hem om te plooien op de enkels. Want deze jeans mag niet te lang vallen wilt u een kurkentrekkereffect vermijden. Dat oogt onverzorgd wat zeker niet de bedoeling is.

Waarom hij sexy oogt

Onze mannelijke vrienden denken er waarschijnlijk lichtelijk anders over, maar wij vinden een jeanshemd onweerstaanbaar.

Vandaag wordt het niet langer wijd en los over een T-shirt gedragen, maar nauw aansluitend als een chemisier. Daardoor misstaat het bijvoorbeeld ook niet bij een strakke, rechte rok. Het zorgt net voor dat tikkeltje speelsheid.

Wat u vooral niet moet doen is het als een cowboyhemd dragen. Tenzij u natuurlijk deel uitmaakt van een square dance club.

Een denimhemd combineren met een jeans in dezelfde kleur was lange tijd not done. Vandaag mag het. En dat is maar goed ook, want een sil-houet in één enkele kleur doet u langer lijken.

Waarom hij van feestjes houdt

Met een feestelijke outfit is een jeans ook tijdens een uitje van de partij! Zijn sterke kant is dat hij de wat somptueuze bovenkleding waarmee hij wordt gedragen relativeert. Een jeans hoort er dus bij als u gekleed wilt overkomen maar toch niet te veel. Voor een avondje uit met vrieden, bijvoorbeeld, of als u niet helemaal zeker bent van de dresscode. Hier bekent hij kleur en gaat hij de pasteltoer op.

Maar een slim-model, dat is enkel weggelegd voor de superslanken onder ons, zult u denken! Helemaal niet. Een slim-jeans heeft het voordeel dat hij geen volume toevoegt waardoor de iets ronderen onder ons slanker lijken dan met een wijdere broek. Ga voor een soepel zittende jeans zodat u niet het gevoel hebt geperst te zitten. Een lage taille is uit den boze als u niet wilt dat er zich lovehandles aftekenen. Dat geldt trouwens voor alle jeans. Een laatste tip: ga voor bovenkledij of een vestje dat de heupen bedekt.

Foto’s: Roger Dyckmans

Styling: Sonja Mertens

Make-up: Isolde Roels bij Models

Tekst: Lise Leuven

Verkoopsinfo op p. 146.

Tekst: Lise Leuven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content